Daimler recheamă un milion de autoturisme

Ceva ce nici un șofer nu ar vrea să i se întâmple – în cazul a sute de mii de autoturisme Daimler airbag-ul ar putea să se declanșeze spontan datorită unei greșeli în construcție. Motivul este o implementare defectuoasă a coloanei de direcție. Acest lucru trebuie acum remediat.

Datorită unui cablu defect de la coloana de direcție, Daimler intenționează să recheme peste un milion de autoturisme în service. Printre acestea se numără 400.000 de vehicule din diferite serii de fabricație livrate în Marea Britanie, iar restul au fost vândute în Germania, spune un purtător de cuvânt de la Stuttgart.

La câteva zeci de mașini airbag-ul se poate declanșa aparent fără motiv. Acest lucru se datorează unui lanț de erori care se referă la cabluri defecte: încărcarea statică datorată mișcărilor de direcție nu poate fi detectată corect în cazul ruperii cablului. Ca urmare, airbag-ul se va declanșa în mod eronat.

Problema este rezolvată printr-o împământare suficientă a coloanei de direcție, tensiunea va fi capabilă să se descarce din nou în mod corespunzător, spune purtătorul de cuvânt. Autoritățile din diferite state au fost informate despre problemă săptămânile trecute. Rechemarea va fi demarată în următoarele săptămâni, atunci când vor ajunge pe stoc piesele necesare. Sunt afectate diferite serii de fabricație din clasele A, B, C și E, precum și anumite vehicule din seria Vito sau V-Klasse.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-ruft-eine-Million-Pkw-zurueck-article20086447.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 37 =