Daimler se separă de afacerea Tesla

3lge4500

Daimler se separă de afacerea Tesla
Daimler a subliniat că este extrem de mulțumit de mersul producătorului de automobile electrice Tesla și cu toate acestea, șvabii renunță la acțiunile rămase în cadrul companiei.

Daimler a vândut cota sa de la producătorul de automobile electrice Tesla pentru aproximativ 780 milioane de dolari. Potrivit celor de la Stuttgart, colaborarea din proiecte rămâne neafectată.

Grupul membru DAX a început să ia parte la Tesla în anul 2009 cu o participare de 9,1%. Dintre acestea 40% au fost vândute puține luni mai târziu către societatea de investiții Aabar Investments PJSC. Iar un an mai târziu Tesla s-a listat la bursă, au urmat măriri suplimentare de capital, astfel că, cota Daimler a fost redusă treptat la 4 procente.

Chief Financial Officer-ul Daimler, Bodo Uebber a justificat vânzare în felul următor: Suntem extrem de încântați de dezvoltarea mizei noastre la Tesla. Pentru parteneriat și colaborare aceasta nu este necesară. Cei de la Stuttgart produc sistemul de propulsie pentru clasa B de automobile a producătorului american.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-trennt-sich-von-Tesla-Scheinen-article13822531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1