De saptamina viitoare, Daimler trimite pe autostrăzi camioane fără șofer

58086915

Daimler trimite pe autostrăzi camioane fără șofer

Automobilul autonom ar putea să sosească mai devreme decât era de crezut. Daimler vrea ca, potrivit proprilor declarații, în următoarele săptămâni să testeze camioane autonome pe autostrăzile germane. Camioanele se vor conduce autonom, dar circulația lor fără prezența unui specialist la bord nu este încă posibilă.

Daimler vrea să trimită deja în acest an camioane pe autostrăzile germane, cu titlul de probă, în care computerul va înlocui șoferul, după cum spune managerul Daimler, Wolfgang Bernhard, pentru Frankfurter Allgemeinen Sonntagzeitung. Aceștia sunt siguri că în următoarele săptămâni vor obține autorizările pentru demararea testelor pe autostrăzi.

Daimler planifică, potrivit managerului, să efectueze teste la nivel național, începând cu regiunea Baden-Wurttemberg. Odată cu începerea producției de camioane semi-autonome Bernhard se așteaptă ca în doi-trei ani camionul să ajungă pe piață, chiar înainte ca însăși automobilul autonom să ajungă pe piață. Acesta este convins că acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.

Noua tehnologie ridică semnificativ gradul de siguranță în traficul real, spune Bernhard. 97% dintre accidente sunt cauzate de factori umani. Computerul însă conduce per general mult mai în siguranță decât omul. Însă conducătorul auto nu va fi complet înlocuit de această tehnologie.

Va fi necesar ca un om să fie mereu în interiorul vehiculului, care să se asigure că nu se petrec evenimente nedorite. Va fi posibil cu toate acestea ca tehnologia să preia complet comenzile, chiar și frânele și accelerația. Dar omul trebuie să monitorizeze călătoria.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-schickt-fahrerlose-Lkw-auf-Autobahn-article15593571.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 50