Daimler vrea să construiască o fabrică auto în Rusia

50812706

Afaceri bune cu mașini în Rusia? Mulți se gândesc că o astfel de idee este imposibilă în prezent pentru constructorii auto, pentru că țara suferă din punct de vedere economic. Cu toate acestea, Daimler are planuri mari.

Daimler vizează construcția primei sale fabrici auto din Rusia. Există deja discuții cu autoritățile ruse pentru identificarea și testarea unor condiții-cadru din punct de vedere economic pentru o producție locală de autoturisme, spune o purtătoare de cuvânt.

Potrivit Handelsblatt, ar fi vorba despre o linie de asamblare cu o capacitate de până la 30.000 de automobile pe an. Daimler vrea ca prin acest lucru să evite taxele vamale de import și astfel să negocieze contracte mai bune cu clienții majori deținuți de stat.

Piața auto din Rusia s-a diminuat semnificativ în ultima vreme, mașinile de lux sunt încă la mare căutare. Spre deosebire de concurenții BMW, Daimler nu a produs până acum autoturisme pe plan local.

BMW este reprezentat încă din anul 1999 în Kaliningrad, prin constructorul local Avtotor, iar în anul 2015 acolo au fost construite 16.200 de automobile. Chiar și Volkswagen are o activitate de durată în Rusia, în fabrica din Kaluga din sud-vestul Moscovei VW ar fi produs în anul 2015 circa 100.000 de autoturisme, în special mașini de mici dimensiuni. Mai există și o fabrică în Nijni Novgorod, mai la est de Moscova, unde o firmă rusească produce mașini sub marca VW.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-will-Autowerk-bauen-article17952551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 23