Dallas Cowboys, cea mai valoroasă echipă sportivă din lume

Dallas Cowboys wide receiver Dez Bryant (88) makes a leaping 18-yard scoring reception during an NFL game against the Philadelphia Eagles at the AT&T Stadium on November 8, 2015. The Eagles defeated the Cowboys 33-27 in overtime. (Kevin Terrell via AP)

Dallas Cowboys, franciza din Liga profesionistă de fotbal american (NFL), rămâne cea mai valoroasă echipă sportivă din lume, fiind evaluată la 4,2 miliarde dolari (3,7 milioane euro), conform revistei economice americane Forbes.

Cowboys, care nu a mai câștigat finala NFL (Super Bowl) din anul 1996, înregistrează o creștere a valorii sale cu 5% în raport cu anul precedent, generând un beneficiu operațional de 300 milioane dolari în 2016, conform calculelor Forbes.

Gruparea texană devansează cunoscuta echipă de baseball New York Yankee (3,7 miliarde dolari) și clubul englez de fotbal Manchester United (3,69 miliarde dolari), a cărui valoare a crescut cu 11% în ultimul an.

FC Barcelona ocupă locul patru, cu 3,64 miliarde dolari, în clasamentul realizat de publicația din Statele Unite, devansând-o pe marea sa rivală Real Madrid (3,56 miliarde dolari), campioana en titre a Spaniei și a Europei, care s-a aflat în fruntea acestui clasament între 2013 și 2015.

NFL este, de departe, cea mai rentabilă dintre ligile sportive profesioniste, dominând celelalte campionate, cu 29 dintre cele 32 de francize ale sale figurând în ierarhia stabilită de Forbes.

Prima echipă din Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA) care figurează în acest clasament este New York Knicks, aflată pe locul 7, cu 3,3 miliarde dolari (creștere de 10% în ultimul an), în timp ce campioana en titre, Golden State Warriors, se află pe locul 20, cu 2,6 miliarde dolari, după o creștere de 37% pe parcursul ultimelor 12 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12