Dan Voiculescu rămine închis, cererea de eliberarea i-a fost respinsa

61794618

Cererea de eliberare a fostului senator Dan Voicuolescu a fost respinsa, insa mai are posibilitatea de a face o nouă solicitare in septembrie 2017.

Dan Voiculescu a primit zece ani de inchisoare din august 2014 la Penitenciarul Rahova pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Avocatul lui Dan Voiculescu a susținut că acesta a îndeplinit o parte importantă din fracţia minimă de pedeapsa prin scrierea unor lucrări ştiinţifice. Pentru a putea fi propus pentru liberare condiţionată, Dan Voiculescu trebuie să execute cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare.

Insă, procurorul a susţinut că Voiculescu nu trebuia să beneficieze de zilele acordate ca urmare a celor 11 cărţi scrise într-un singur an, deoarece sunt lucrări care fie nu îi aparţin, fie nu au fost făcute în penitenciar.

Reprezentantul DNA a adus și dovezi: nu există tabele de pontaj care să arate – pe zile- cîte ore a scris efectiv Dan Voiculescu.

Procurorul a demonstrat apoi în fața judecătorilor că pentru toate cele 11 lucrări, raportat la cele 73 de ore din pontaj, ar ieși că Dan Voiculescu a scris, în medie, o carte la 6 ore şi 4 minute, respectiv o pagină în două minute, ceea ce e imposibil, mai ales ca fostul senator nu a avut acces la calculator și nici cum să consulte o bibliografie de specialitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1