Danemarca crește din nou elani

IMG_0791

Câțiva elani tineri vor fi sălbăticiți într-un parc natural din Danemarca. De la sfârșitul anului 2015 cinci exemplare și-au făcut casă în ținutul Lille Vildmose. Este astfel pentru prima dată în ultimii cinci mii de ani când elanii cresc în liberatate în Danemarca.

După fix 5000 de ani există din nou elani în Danemarca, chiar dacă numai câțiva. Cinci exemplare din cea mai mare specie de cerb din lume trăiesc din 2015 într-o rezervație din Jütland unde beneficiază de libertate relativ totală. Vineri vor fi sălbăticite alte cinci exemplare în ținutul Lille Vildmose.

Mai întâi cele patru femele și un mascul au fost plasați pe o suprafață de opt hectare, ceea ce este echivalentul a unsprezece stadioane de fotbal. Din primăvară, când se vor alătura și celelalte cinci exemplare, suprafața totală disponibilă se va majora la 21 de kilometri pătrați.

Iar faptul că pomii vor fi înfloriți la acea vreme va ajuta tinerele animale să cunoască sălbăticia naturală a parcului natural, spune administratorul parcului, Jacob Skriver. Elanii se hrănesc cu frunze moi și ramuri de copaci și arbuști.

http://www.n-tv.de/wissen/Daenemark-siedelt-wieder-Elche-an-article19604292.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =