Danemarca oprește refugiați la graniță

3rlo0901

Danemarca oprește refugiați la graniță

Guvernul danez împiedică 150 de refugiați la trecerea lor peste granița cu Suedia. Dar pentru că, cancelarul federal Angela Merkel le-a promis ajutor, aceștia trebuie să rămână în țară. În cele din urmă danezii vor să își ia în serios obligațiile.

Poliția daneză a împiedicat zeci de refugiați, printre care femei și copii, la trecerea graniței către Suedia. Poliția a intervenit pentru a împiedica 150 de refugiați să treacă în Suedia pe podul Öresund, care este interzis circulației pietonale. Aceștia au marșat, escortați de poliție, pe mijlocul unei autostrăzi. După negocieri ce au durat ore în șir, cei mai mulți au dorit să fie preluați de autobuze și transportați la o secție daneză de poliție.

Refugiații fac parte dintr-un grup de aproximativ 300, care au sosit duminică din Germania în portul danez Rödby și care au sperat să ajungă cu trenul din Copenhaga peste pod în localitatea suedeză Malmö. S-a ajuns la conflicte, odată ce poliția a încercat amprentarea refugiaților. Mulți oameni au fugit. Aceștia s-au temut că vor fi înregistrați în Danemarca, iar prin legile sale stricte în privința azilului nu li se va mai permite să meargă către Suedia liberală, unde trăiesc deja membri ai grupului lor etnic.

Premierul danez Lars Lökke Rasmussen a explicat în cadrul unei conferințe de presă că în ultimele 24 de ore aproximativ 400 de refugiați au ajuns în Danemarca. Nici unul dintre ei nu a ajuns însă în Suedia. Danemarca nu poate pur și simplu să își ignore obligațiile și să trimită refugiații în Suedia fără acordul acesteia. Atunci Danemarca ar fi responsabilă, ca multe alte țări europene, de faptul că sistemul european de azil este pus sub mare presiune.

http://www.n-tv.de/politik/Daenemark-haelt-Fluechtlinge-an-Grenze-auf-article15883271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1