Danone cumpără producătorul bio Whitewave

RTR4XGJJ

Producătorul de iaurt Danone vrea să ofere mai multe produse fără lapte. Pentru a se alinia trendului de alimentație vegană, concernul bagă mâna în buzunar pentru a aduce în tabăra sa un producător american de produse bio.

Concernul de alimente Danone își extinde afacerile din SUA cu o achiziție de miliarde. Producătorul de iaurt se axează tot mai mult pe nevoia clienților pentru o alimentație sănătoasă și astfel se implică în producția de alimente ecologice.

Pentru producătorul Whitewave Foods Co Danone plătește potrivit proprilor date 56,25 de dolari pe fiecare acțiune. În total valoarea ofertantului de alimente ecologice este evaluată la 12,5 miliarde de dolari, inclusiv datorii și angajamente. Conducerile ambelor companii sprijină tranzacția. Aceasta urmează a fi finalizată la sfârșitul anului, trebuie însă a fi supusă aprobării acționarilor Whitewave și autorităților.

Whitewave și-a sporit semnificativ vânzările, care în anul 2015 se situau la 4 miliarde de dolari, datorită cererii tot mai mari pentru produse ecologice. De ajutor a fost și trendul clienților de a se orienta tot mai mult către produse vegetariene și vegane. Whitewave comercializează, printre altele, produse din soia din marca “Silk”. De asemenea, compania oferă produse din mărcile “So Delicious”, “Vega” și “Provamel”. În Germania compania este cunoscută în special datorită produselor fără lapte din marca “Alpro”. Lapte din soia, smântână din soia, iaurt din soia și astfel de produse sunt extrem de cunoscute printre consumatorii de astfel de alimente.

De la listarea ei la bursă în anul 2012, vânzările companiei au crescut în medie în fiecare an cu 19%. Profitul operațional al companiei cu sediul la Denver aproape că s-a dublat până în prezent. Produsele lor sunt comercializate în special în America de Nord, Europa precum și în China prin intermediul unui joint-venture.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Danone-kauft-Biohersteller-Whitewave-article18138991.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 70