DANONE SE VINDE

  • 90079-phpthumbgeneratedthumbnailjpgDivizie Danone de vânzare

Danone oferă spre vânzare afacerea sa cu alimente medicale. Fresenius are deja succes în această afacere. Achiziționarea ar stimula și mai mult această ramură a societății. Cu toate acestea, achiziția ar putea să întâmpine probleme serioase din partea autorităților.

 

Grupul de îngrijire a sănătății, Fresenius se joacă din nou în jurul unei preluări de miliarde de dolari. Compania verifică acum posibilitatea achiziționării unei divizii producătoare de alimente medicale de la grupul francez Danone, conform informațiilor oferite de două persoane apropiate companiei. Danone a trimis deja cu ceva timp în urmă un dosar cu informații privitoare la divizia sa. Prețul de achiziție ar putea fi de aproximativ 4 miliarde de euro. Fresenius și Danone nu au dorit să ofere informații suplimentare.

 

Fresenius dorește ca achiziția în valoare de 4 miliarde de euro să se realizeze pe parcursul a 3 ani de zile. Iar în luna septembrie a anului trecut grupul a mai achiziționat din localitatea Bad Homburg a landului Hessen o bună parte a spitalelor deținute de concurenții Rhön-Klinikum. În 2012 a absorbit filiala specializată pe dializă a concurenților americani Liberty Dialysis pentru suma de 1,5 miliarde de dolari. În același an a mai plătit, conform unor surse din mediul financiare, suma de 1,1 miliarde de dolari (inclusiv datorii) pentru specialiștii în transfuzii Fenwal. Cu toate acestea, autoritățile s-ar putea opune achiziției diviziei de alimente medicale de la grupul Danone. De aceea, inițial a fost vorba că Danone va ceda doar o parte din divizia sa. În acest caz, prețul va fi, bineînțeles, rediscutat.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fresenius-plant-Milliarden-Uebernahme-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9