DATE Twitter

  • twitter-draengt-auf-neue-geschaeftsfelderTwitter cumpără furnizor de date

Serviciul de mesaje scurte Twitter vrea să analizeze milioanele de tweet-uri zilnice și să vândă mai departe informațiile prelucrate. Pentru aceasta achiziționează furnizorul de date Gnip. Piața de capital este încântată.

 

Serviciul de mesaje scurte Twitter a preluat furnizorul de date Gnip. Prețul de achiziție nu a fost făcut public de întreprindere. Cu toate acestea, achiziționarea a fost foarte bine primită în rândul investitorilor. Prețul acțiunilor Twitter a urcat cu 11%. A fost cea mai rapidă creștere de la IPO-ul companiei în luna noiembrie a anului trecut.

 

Gnip furnizează date din arhivele mediilor sociale din internet, cum ar fi Tumblr, Instagram sau WordPress. Achiziționarea companiei este potrivit analiștilor, asociată cu intenția Twitter de a deschide noi afaceri cu vânzare de pachete de date.

 

Twitter a declarat că achiziționarea Gnip permite o mai bună analiză a 500 de milioane de mesaje text care sunt trimise zi de zi. Până în prezent Twitter externaliza altor companii precum Gnip sarcina de a analiza tweeturi și revânzarea acestora către alte întreprinderi.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/netzwirtschaft/twitter-kauft-datenlieferant-gnip-kurs-schiesst-nach-oben-12898257.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =