DATORII HD CEMENT

  • hcDatoria HeidelbergCement

Anul trecut afacerile au cam stagnat la HeidelbergCement. Compania membră a DAX a ridicat cu toate acestea plățile de dividende, perspectiva rămâne precaută. Dar toate acestea nu aduc nici un fel de bine pe piață.

 

Cu o scădere semnificativă a prețurilor, HeidelbergCement așteaptă după anunțarea cifrelor anuale detaliate. Titlurile au scăzut cu aproximativ 2,7%. În schimb, piața totală a primit o ușoară tendință pozitivă. Investitorii s-au așteptat la mai multe dividende, a declarat un trader. Grupul intenționează să majoreze dividendul cu 28%, până la 60 de cenți pe acțiune. Analiștii se așteptau la 90 de cenți.

 

Cu toate acestea, nivelul datoriei grupului de materiale de construcții a crescut pentru prima dată din 2007 și până în prezent. Datoria financiară netă a crescut în ultimul an cu aproximativ 500 de milioane de euro până la 7,5 miliarde. Motivul pentru această creștere este o semnificativă amendă antitrust în Germania în valoare de 161 milioane de euro precum și achiziții suplimentare în Australia, Marea Britanie și Rusia. Având în vedere că datoria a crescutpână la 14,6 miliarde de euro în 2007 prin achiziția companiei britanice de materiale de construcții, Hanson, compania se pare că a economisit serios în ultimii ani.

 

CEO-ul companiei, Bernd Scheifele a declarat că reducerea datoriei rămâne o prioritate de top. Ținta este 6,5 miliarde din datoria financiară netă. Producătorul de ciment, beton, nisip și petriș va fi din nou mai bine clasificată de agențiile de rating, astfel că va deveni mai atractivă pentru investitori, cum ar fi fonduri de pensii și își va reduce costurile de finanțare.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HeidelbergCement-Schulden-wachsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54