Datoriile Alitalia sperie cumpărătorii

Un document al guvernului de la Roma arată cât de proastă este situația companiei aeriene italiene Alitalia. Astfel că doar datoriile cu scadență pe termen scurt se situează la peste două miliarde de euro. O serie de potențiali cumpărători au anulat deja negocierile.

Alitalia, companie aeriană cu probleme financiare, a acumulat până la sfârșitul lunii februarie datorii de fix trei miliarde de euro, spune guvernul italian. Din acestea un volum de 2,3miliarde de euro reprezintă obligații pe termen scurt, mai adaugă reprezentanții guvernului.

Trei administratori speciali trebuie să verifice dacă există șanse de supraviețuire pentru această companie aeriană sau ea va fi restructurată. Ministrul Economiei, Carlo Calenda, a avut în vedere recent introducerea unui proces de vânzare. După eșecul unui program de salvare ca urmare a opoziției angajaților, conducerea companiei a înaintat guvernului de la Roma o cerere pentru administrare specială.

Unul dintre administratori a spus deja că, costurile companiei aeriene pentru întreținere, leasing și combustibil sunt prea ridicate și trebuie să fie reduse drastic, pentru ca, compania să devină interesantă pentru posibili cumpărători. Insiderii spun că Alitalia produce în prezent o pierdere de un milion de euro pe zi.

Compania este amenințată de faliment după ce angajații s-au reunit pentru a face front comun în fața unui posibil plan de salvare, care prevede printre altele reduceri ale numărului de angajați și ale salariilor. Acum sunt în joc 12.000 de locuri de muncă. Guvernul de la Roma a pus la dispoziție un credit temporat de 600 de milioane de euro, dar a exclus posibilitatea naționalizării companiei. Chiar și concurenții europeni precum Lufthansa sau Norwegian Air s-au retras.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alitalias-Schulden-schrecken-Kaeufer-ab-article19826278.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =