DAX are un nou șef

3pez3604

DAX are un nou șef

La Frankfurt luni dimineață noul șef al bursei, Carsten Kengeter, și-a preluat postul. După expansiunea către America, acum noul operator al pieței ar trebui să se orienteze către Asia.

Bursa Germană are un nou șef: investitorul bancar Carsten Kengeter a preluat luni dimineața oficial conducerea concernului Dax. Acesta în vârstă de 48 de ani este urmașul lui Reto Francioni, care a părăsit din proprie voință postul său din companie.

Operatorul bursier de la Frankfurt nădăjduie un nou impuls adus de noul Chief Executive Officer, în special pe partea afacerilor externe. Din 2005 și până în anul 2008 Kengeter a condus de la Hong Kong afacerile comerciale din Asia ale băncii de investiții Goldman Sachs. Kengeter însuși a spus la adunarea generală de acum două săptămâni că ar exista perspective foarte interesante de creștere în spațiul Asia-Pacific. Semnificația Asiei a fost subliniată cu alte ocazii și de către predecesorul Francioni. Criticii au fost de părere că, Francioni ar fi făcut acest lucru nu din propria viziune.

Cel mai ambițios proiect al conducerii de zece ani a lui Francioni a fost o fuziune cu NYSE-Euronext din New York pentru a crea cel mai mare operator bursier din lume, dar tranzacția a fost respinsă în februarie 2012 de către autoritățile concurențiale UE de la Bruxelles.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Der-Dax-hat-einen-neuen-Chef-article15206611.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =