DAX doar cu numele e german

58488907

Concernele DAX tot mai puțin germane

Indicele principal german, DAX, este doar cu numele german. Cei mai mulți proprietari de acțiuni de la cârma celor 30 de mari companii germane vin din Statele Unite. Proporția investitorilor germani este într-o continuă scădere. Iar printre mari investitori individuali se numără un stat din apropiere.

Proporția investitorilor germani în conducerea celor mai mari 30 de companii din Germania s-a redus semnificativ anul trecut. Printre investitorii instituționali se numără bănci, companii de asigurări și fonduri mutuale care dețin împreună aproape două treimi din DAX.

În anul 2014 Germania reprezenta doar 15% din totalul proprietarilor. Anul precedent ponderea se ridica la 18%. Asta reiese dintr-un studiu actual denumit “Investitori de la Germania AG 2.0” a Asociației Germane a Relațiilor dintre Investitori (DIRK). Originea investitorilor privați nu a fost cercetată în cadrul studiului.

Astfel volumul total al investițiilor acționarilor germani din anul 2014 a fost de fix 90 de miliarde de dolari americani, după 111 miliarde dolari anul precedent. Cea mai mare parte din regresul de 21 de miliarde de dolari aparține Blackrock Germania, administratorul de active care a vândut acțiuni ale concernelor DAX în valoare de 15 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dax-Konzerne-immer-weniger-deutsch-article15225186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 83