Dax majorează capitalul străin

48893948-1-

Dax majorează capitalul străin
În timp ce investitorii privați germani fac un arc pentru acțiuni, investitorii instituționali din străinătate cumpără din nou foarte puternic acțiuni germane. Având în vedere declinul ocazionat de criza financiară, ponderea investitorilor străini crește din nou.

Cele 30 cele mai importante acțiuni din indicele principal german (DAX) sunt în mare parte în mâinile investitorilor străini. Potrivit Băncii Federale, pondereareprezintă aproape două treimi – 63,7% – din capitalizare de piață a DAX. Ponderea acestora a crescut în ultimul deceniu cu aproape opt puncte procentuale, întrerupt doar pentru scurt timp de criza financiară de acum câțiva ani.

La acea vreme investitorii de la nivel mondial erau angajați mai puternic în investiții în acțiuni din țările lor de origine. La punctul culminant al crizei, în anul 2008, ponderea investitorilor germani în DAX era de 44%, în timp ce la începutul anului 2014 aceștia dețineau doar 36,3% din capitalizare ade piață a indicelui de la Frankfurt Stock Exchange.

Dacă e să privim toate societățile germane pe acțiuni, putem identifica un tablou similar indicelui DAX. Potrivit Bundesbank, în trecut s-a aflat aproximativ 57% din capitalizarea totală a pieței în mâinile investitorilor străini. Investitorii locali dețin fix 43 de procente. Iar mare parte dintre acțiuni cad, precum în cazul DAX, în mâinile fondurilor de investiții, băncilor, companiilor de asigurări și caselor de pensii. Cu toate acestea, băncile și-au redus de la criza financiară activitatea pe planul piețelor de capital. Cu toate acestea, au mai apărut și alți investitori prefesioniști, precum societățile de investiții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dax-mehrheitlich-in-auslaendischer-Hand-article13652901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 4