De asta sunt nemții îndatorați

schulden-deutschland-540x304

De asta sunt nemții îndatorați

Pierderea locului de muncă este principalul motiv pentru supraîndatorare în Germania. Asta spun cifrele Biroului Federal de Statistică. Este urmată în ordine de despărțirea de persoana iubită, divorț și moartea partenerului.

Persoanele afectate au o datorie medie de 34.504 euro. Oamenii din Germania se împovărează cu datorii cel mai adesea atunci când își pierd locul de muncă. După datele Biroului Federal de Statistică acesta a fost cazul a 19% dintre persoanele care au căutat anul trecut sprijin din partea unei agenții de consiliere în domeniul datoriilor și astfel motivul principal al supraîndatorării unei persoane.

Separarea, divorțul,precum și moartea partenerului au condus în proporție de 12% la o situație financiară critică, dar și boala, dependența sau accidentele. Alți factori importanți au fost administrarea defectuasă a bugetului (11 procente) și eșecul rezultat din traiul pe cont propriu. Cei afectați au o datorie medie de 34.504 euro, un de câteva zeci de ori mai mare decât venitul mediu lunar.

În special persoanele mai în vârstă sunt afectate de un nivel ridicat al îndatorării. Cei mai puternic îndatorați sunt, potrivit cifrelor biroului, persoanele în vârstă de 65 de ani și peste. Grupa ce se află pe locul doi în topul îndatorării se încadrează între vârsta de 55 și 64 de ani.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/statistisches-bundesamt-deshalb-sind-die-deutschen-verschuldet-1.2542795

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 62 =