De azi 1 ian 2018 comertul cu canabis e legal în California

 

Utilizarea de marijuana în scop recreaţional este legală, începând de luni, în California, care devine astfel cel mai mare stat american care legalizează comerţul cu canabis, potrivit DPA.

Consumatorii pot cumpăra în mod legal produse care conţin canabis în oraşele Oakland, Berkeley, San Jose, Santa Cruz, San Diego şi alte câteva localităţi, după ce California se alătură celorlalte şapte state şi Districtului Columbia care au adoptat legi permiţând utilizarea marijuana în scopuri recreaţionale.

În California, unde marijuana medicinală era legală din 1996, comerţul cu canabis este o industrie importantă.

Odată cu legalizarea marijuana în scop recreaţional, se aşteaptă ca piaţa să înregistreze o creştere de 3,7 miliarde de dolari în acest an şi peste 5 miliarde de dolari în 2019, potrivit Business Insider.

Noua lege californiană, adoptată prin referendum în 2016, permite persoanelor cu vârsta peste 21 de ani posesia, transportul, achiziţionarea, consumul şi distribuirea a 28,5 grame de marijuana şi până la 8 grame de concentrate din marijuana. Persoanele adulte au voie să cultive până la şase plante de în locuinţă, ”fără a fi însă la vedere”.

Cu toate acestea, cele mai mari oraşe din California, Los Angeles şi San Francisco, nu au demarat încă procedura eliberării de autorizaţii pentru comercializarea canabisului în scopuri recreaţionale.

Reprezentanţii administraţiei Los Angelesului au spus că urmează să demareze procesul de emitere a autorizaţiilor miercuri.

Oraşul ”este în criză de timp” în ceea ce priveşte stabilirea reglementărilor necesare, a explicat Adam Spiker, director executiv al Southern
California Coalition, o asociaţie din industria de marijuana.

Cu toate acestea, marijuana rămâne ilegală sub incidenţa legii federale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 + = 33