PE SCURT DESPRE ALEGERI LA NOI SI LA MAI NORD

alegeri_europarlamentare_2014_64821600_58806600

Alegerile europarlamentare au permis liderilor locali, incepind de la primar, prefect, presedinte CJ, sefi de partide,  sa recunoasca ceea ce nu se putea spune ieri, ca au votat cu partidele lor, completand cu textul oficial aproape comun tuturor, de incredere  intr-o imagine de mai bine a Romaniei in UE in urmatorii cinci ani.

La nivel national exit polurile ne spun pe general astfel situatia rezultatelor estimate: PSD si aliatii sunt cistigatorii detasati ai alegerilor europarlamentare (estimari intre 41 % si 43%). Pe locul doi se claseaza liberalii (estimari intre 13,3 % si 15 %), urmati de PDL. PMP, partidul sprijinit de Traian Basescu, are un rezultat estimat intre 6% si 7%. Rezultatele preliminare arata ca UDMR si Mircea Diaconu (independent) au trecut pragul electoral, iar Forta Civica (partidul lui MR Ungureanu) a ratat intrarea in Parlamentul European.

In tara vecina Ucraina unde totul fierbe de ceva vreme, Iulia Timosenko si-a recunoscut infrangerea in fata vorbitorului de limba romana, Petro Poroşenko, miliardarul ucrainean născut într-un oraş care a aparţinut cândva României, va fi  noul preşedinte al Ucrainei. Acesta a câştigat din primul tur, cu o victorie semnificativă. În vârstă de 48 de ani, Poroşenko e singurul oligarh care, din capul locului, a susţinut deschis şi fără echivoc mişcarea pro-democratică şi pro-europeană de pe Maidan. Miliardarul s-a văzut sprijinit apoi, la rândul său, în campania prezidenţială, de fostul campion mondial la box, Vitali Klitschko, care a castigat alegerile pentru primaria Kievului-exit poll.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…..alegerile de ieri nu se compara cu alegerea fara iesire de mai jos…..

Bulă se plimba cu taică-su prin munţi. Deodată, taică-su dispare. Bulă, agitat, întreabă:

– Tată, ai căzut în prăpastie?

– Daaaa.

– Şi ai păţit ceva?

– Nuuuu, se aude din prăpastie.

– Dar e adîncă prăpastia?

– Încă n-am ajuns…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 85