DE CAND SE LEAGA CU RUSIA, CHINA ARE PROBLEME IN VIETNAM

AP221702559945

Zeci de mii de vietnamezi fără loc de muncă
Distrugerea fabricilor chinezești din Vietnam are consecințe grave pentru angajați. Efectul, este pierderea a zeci de mii de locuri de muncă. Între timp, autoritățile vietnameze au efectuat o anchetă și au fost întreprinse primele arestări.

După revoltele anti-chineze din Vietnam, conform autorităților și-au pierdut locurile de muncă peste 60.000 de muncitori. Aproximativ douăsprezece fabrici au fost distruse în provincia Binhz Duong în partea de sud a țării și alte zece au fost grav deteriorate, conform declarațiilor directorului Administrației de Securitate Socială, Bui Huu Phong.

Cauza protestelor a fost relocarea unei platforme chineze de foraj la mare adâncime pe insulele Paracel, ce sunt revendicate de ambele țări. În această regiune maritimă sunt suspectate a fi prezente importante resurse marine.

Peste 400 de companii chineze sau de proveniență chineză au fost atacate, unele dintre ele au fost chiar incendiate. Acestea nu au fost însă jefuite. În mod eronat au fost de asemenea fabrici taiwaneze. Două persoane de naționalitate chineză au fost ucise și alte 200 au fost rănite, potrivit autorităților. Guvernul de la Beijing a repatriat mii de persoane.

Primele proteste au avut loc la Hanoi cu aprobarea guvernului, proteste ce au scăpat ulterior de sub control și au escaladat în confruntări violente. Sute de efective ale forțelor de securitate au fost folosite pentru a opri revoltele. Au fost inițiate investigații împotriva a 300 de suspecți, conform relatărilor. Unii au fost deja condamnați la închisoare, cu pedepse de până la trei ani. În același timp, autoritățile au fost angajate în ajutorarea companiilor afectate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zehntausende-Vietnamesen-arbeitslos-article12909791.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =