De cate proteine avem nevoie?

Se pare că mulți oameni care nu sunt atleți de elită se intreaba despre consumului de proteine. Cât proteine ar trebui sa consume in medie un adult pe zi?

Admisia recomandată pentru un adult sănătos este de 46 de grame de proteină pe zi pentru femei și de 56 de grame pentru bărbați. Și în timp ce malnutriția proteinelor este o problemă pentru milioane de oameni din întreaga lume, pentru adulții medii din țările dezvoltate, consumăm mult mai multă proteină decât avem de fapt nevoie.

Majoritatea adulților americani mănâncă aproximativ 100 de grame de proteine pe zi sau aproximativ de două ori mai mult decât cantitatea recomandată. Chiar si cu o dieta vegana oamenii pot cu usurinta consuma 60 pana la 80 de grame de proteine pe parcursul zilei de la alimente cum ar fi fasole, leguminoase, nuci, broccoli si cereale integrale.

Grupul Hartman, o firmă de cercetare a consumatorilor care a efectuat un studiu despre cultura alimentară americană în ultimii 25 de ani și număra, a constatat că aproape 60% dintre americani încearcă în mod activ să își mărească aportul de proteine. Mulți evită zahărul și carbohidrații simpli și se transformă în alimente bogate în proteine, gustări și suplimente. Compania numește proteina “noul conținut scăzut de grăsimi” sau “noul low-carb”, chiar și “totul nou când vine vorba de dietă și energie”.

https://www.nytimes.com/2017/07/28/well/eat/how-much-protein-do-we-need.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=1&pgtype=sectionfront&mtrref=www.nytimes.com&gwh=CF6F152600FFEF5230E14EBA7137BAEF&gwt=pay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6