De ce atitudinea este mai importantă decât IQ-ul

 

AAEAAQAAAAAAAALLAAAAJGJkZmY5MWM4LTgxNzktNDA4MS1iMmVhLTFjOGVhNmEzOTMzMA
Când vine vorba de succes, este ușor de crezut că unii oamenii se nasc binecuvântaţi cu o minte ageră, insă noile cercetari de la Universitatea Stanford au descoperit că atitudinea este un predictor mai bun al succesului decat IQ-ul.

Psihologul Carol Dweck şi-a petrecut intreaga cariera studiind atitudinea si performanta, constatând că atitudinile de bază ale oamenilor se încadrează în una din cele două categorii: o mentalitate fixă sau o gîndire deschisă.

Cei cu o mentalitate fixă, cred că sunt cine sunt şi nu se pot schimba. Acest lucru crează probleme cînd vine vorba de provocări. Persoanele cu o mentalitate deschisă cred că pot îmbunătăți totul cu un pic de efort. Aceştia îi depaşesc pe cei cu o gandire fixă, chiar și atunci când aceştia au un IQ mai mic, pentru că îmbrățișează provocări, tratandu-le ca oportunități de a învăța ceva nou.

Factorul decisiv in viata este modul în care faci faţă obstacolelor și provocărilor. Persoanele cu o mentalitate deschisă nu se tem de eșecuri. Indiferent de care parte a categoriei te afli, îti poti schimba mentalitatea spre una mai deschisă provocărilor. Ceea ce urmează sunt câteva strategii care ajută la schimbarea modului de gândire.

Nu sta neajutorat. Cu toții ne lovim de momente în faţa cărora ne simțim neputincioși. Testul este modul în care reacționăm la acest sentiment. Putem învăța din ele, fie și pentru a merge inainte, sau putem să le lăsăm să ne doboare.

Fii pasionat. Oamenii în general încearcă cu orice preţ să-şi urmeze pasiunile. Există întotdeauna cineva care este mai natural decât talentat, dar ceea ce lipsește în talent, poate fi completat cu pasiunea.

Ia atitudine. Nu înseamnă că oamenii cu o gândire deschisă sunt în măsură să depășească temerile, deoarece sunt mai curajos decât restul; ci doar că ei știu că frica si anxietatea paralizează emoțiile și că cea mai bună modalitate de a depăși această paralizie este de a lua măsuri.

Aşteaptă rezultatele. Persoanele cu o mentalitate deschisă stiu că nu vor reuşi tot timpul, dar nu permit ca acest lucru să-i ţină departe de rezultatele aşteptate. Așteaptarea rezultatelor menţine motivatia.

Fii flexibil. Toată lumea se confruntă cu o adversitate neanticipată. Persoanele deschise îmbrățișează adversitatea ca un mijloc de îmbunătățire.

Nu se plâng atunci când lucrurile nu merg pe drumul propus. A te plânge este un semn evident a unui mod de gândire fixă. O metalitate deschisă caută oportunitate în toate, astfel încât nu există nici o portiţă pentru plângeri.

Prin urmărirea modului în care răspundem lucrurilor mici, putem lucra în fiecare zi pentru a ne menține în categoria celor cu o mentalitate deschisă.


http://www.talentsmart.com/articles/Why-Attitude-Is-More-Important-Than-IQ-982658569-p-1.html

2 thoughts on “De ce atitudinea este mai importantă decât IQ-ul

  1. Pingback: De ce isi dau demisia cei mai buni angajati, oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii | scurt si la obiect

  2. Pingback: Solutia antijihadista a unui primar francez dupa toate atacurile teroriste din ultimele luni | experiente in afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 76