De ce băncile evită afacerile cu marijuana

0113d8bbab8b8661735a865c42a252d7

De ce băncile evită afacerile cu marijuana

În 23 din cele 50 de state americane marijuana a fost legalizată parțial sau complet. De acolo se naște acum o afacere în valoare de miliarde de dolari. Companiile din domeniu sunt însă în continuare discriminate. Băncile evită colaborarea cu acestea.

Cine nu știe, ce se vinde în locațiile “Medicine Man”, poate confunda ușor un astfel de magazin cu o farmacie. Dar crucea verde are aici o altă semnificație.

Magazinul din suburbia orașului Denver, Aurora, vinde marijuana, printre restaurante fast-food, situat într-un colț extrem al unui centru tipic american de cumpărături. Meniul oferă în loc de burgeri sau milk-shakes diferite soiuri de cannabis pentru cunoscători. Asta este complet legal acum în Colorado. Statul federal american a primit între timp denumirea de “The Highest State” și nu doar pentru regiunile înalte din Munții Stâncoși.

Industria legală de marijuana înflorește în Statele Unite ale Americii. Nu doar în Denver, care are deja mai multe magazine de acest gen decât cafenele Starbucks. 23 de state americane au legalizat deja vânzare de cannabis în mod parțial sau complet, marea majoritate doar în scopuri medicinale. De aici se dezvoltă o piață în valoare de miliarde de dolari.

Dar deși afacerile merg strună, există probleme de lichidități. Și nu că nu ar exista destui, ci dimpotrivă. Multe companii din domeniu au mai mulți bani decât pot să utilizeze. Iar lichiditățile se adună. Băncile însă nu primesc cu brațele deschise astfel de clienți. Este extrem de dificil pentru cineva din industrie să deschidă un cont de afaceri.

De aceea bancnotele se adună în magazinele de marijuana. Linii de credit, transferuri bancare, plăți cu cardul, toate acestea ar fi foarte utile pentru cineva ce deține un start-up proaspăt înființat. Dar pentru că legile federale stipulează faptul că marijuana este încă un drog ilegal, precum a fost și până acum, băncile se abțin.

Deși o comisie a senatului american a votat în luna iulie pentru permiterea relațiilor de afaceri pentru cei din industria marijuana, riscul este prea mare pentru existența unor operațiuni de spălare de bani, spun băncile.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Warum-Banken-das-Gras-Geschaeft-meiden-article16036341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 18