De ce cumpără nemții seifuri?

niedrigzinsen

Cutiile de valori de la bănci sunt foarte iubite în prezent. Cei ce economisesc nu au fost încă loviți de efectele dobânzilor negative. Dar ele pot conduce la o nesiguranță substanțială.

Cine merge la prieteni acasă și scoate cea mai plictisitoare carte de pe raft, s-ar putea să descopere printre paginile acesteia câteva bancnote. Acest lucru poate să se petreacă și în sertarele cu lenjerie, în cutiile cu biscuiți sau sub saltele, acolo unde toată lumea ascunde banii atunci când nu vrea să îi ducă la bancă. unii cred că acest trend va lua amploare pe viitor.

Pentru că politica monetară a Băncii Central Europene conduce la eliminarea completă a dobânzilor pentru produsele clasice de economisire. Unii investitori majori trebuie deja să suporte dobânzi negative.

Este o lume pe dos: există oameni plătiți ca să ia bani împrumut. Băncile plătesc 0,4% dobândă în cazul depunerii de bani la BCE. Unele bănci impun mai departe aceste dobânzi punitive, dar până acum doar pentru firmele mari. Șeful Munich-Re a anunțat recent pentru prima dată că, concernul său depozitează lichidități în valoare de zeci de milioane de euro sub formă de aur sau numerar, pentru a ocoli dobânzile punitive ale BCE.

Un model pentru cei ce economisesc? Nu neapărat. Pentru că cel puțin deocamdată oamenii din Germania nu au ajuns să plătească nicăieri taxe pentru depunerea banilor la bănci. În afară de asta, banii ținuți acasă nu sunt niciodată la fel de mult în siguranță precum cei care sunt păstrați în trezorerii de înaltă securitate din marile bănci sau ale ofertanților de servicii financiare.

Dacă hoții obțin acces în casele dvs, aceștia vor căuta după bani în orice colț al casei. Banii nu trebuie ținuți acasă, decât pentru strictul necesar, spune ofițerul de criminalistică, Harald Schmidt. Ca și limită superioară a lichidităților ce pot fi păstrate în locuință ar trebui să vă orientați după suma maximă acoperită de asigurarea locuinței, pentru că hoții vor găsi orice, dacă au suficient timp la dispoziție.

Obiectele de valoare este cel mai bine să fie ținute la o instituție financiară. Cu cât mai bine sunt ascunși banii, cu atât hoții fac mai multe ravagii în locuințe. Asigurările de uz casnic compensează pentru maxim 1500 de euro în numerar, în cazul unui furt din locuință. Bijuterii scumpe, aurul și timbrele sunt acoperite pentru o valoare de până la 25.000 de euro. Tot ce este peste această valoare este pierdut pe veci. Suma de asigurat poate fi majorată prin acord cu asiguratorul, dar acest lucru costă.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/niedrigzinsen-warum-deutsche-ploetzlich-wieder-tresore-kaufen-1.2913584

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 28