De ce e bine să dormi dezbrăcat, te face mai sănatos si mai prosper

AAEAAQAAAAAAAAZZAAAAJDdjZmE4OTQ2LTFjNTItNDJhYS1iOTI2LWJhY2MwNTI0ZDkwMADacă ţi s-ar spune că în doar 10 secunde pe zi, ai putea dormi mai bine, ai face mai mulți bani, ai reduce stresul, și ai pierde în greutate? Dormind fără haine poti obtine aceste lucruri și mai mult. Tot ce trebuie să faci este sa scapi de haine in timpul somnului. Deoarece doar 8% dintre oameni dorm dezbracati, mai toată lumea poate descoperi beneficiile de a dormi în pielea goală. Acest lucru poate suna exagerat sau ieşit din comun pentru unii, dar beneficiile sunt uimitoare.

Dormi mai bine dezbracat
Am stiut intotdeauna ca un somn de calitate este bun pentru creierul nostru, dar cercetarile recente de la Universitatea din Rochester demonstrează exact cum sta acest lucru. Studiul a constatat ca atunci cand dormi creierul tau elimină proteinele toxice din neuroni sai care sunt produsi de activitatea neuronală, atunci când ești treaz. Ideea aici este că, creierul nostru nu mai are posibilitatea de a elimina în mod adecvat aceste proteine toxice, atunci când nu beneficiem suficient de un somn de calitate. Când nu dormim bine, proteinele toxice rămân în celulele creierului, având consecinte dezastruoase și în cele din urmă afectând capacitatea de a gândi. Acest lucru incetineste capacitatea de a procesa informații și a rezolva problema, ucide creativitatea, și crește reactivitatea emotionala.

Cercetatorii de la Universitatea din Amsterdam au descoperit ca scăderea temperaturii pielii crește profunzimea somnului și reduce numărul trezirilor noaptea. Scapând de haine este o modalitate foarte bună de a reduce temperatura pielii, fără a schimba temperatura camerei.

Somnul in pielea goală reduce stresul
Știm cu toții că stresul prelungit este o veste proastă. Acesta suprimă sistemul imunitar si creste riscul de boli cardiovasculare, depresie, si obezitatea în plus față de reducerea performanței cognitive. Odihna adecvată ajută la restabilirea nivelurilor normale de cortizol, care îmbunătățește nivelul de stres, indiferent de ceea ce se intampla in jurul nostru.

Sa dormi dezbracat este mai sanatos
Dormitul fara haine are o mulțime de beneficii pentru sanatate, inclusiv ajută la pierderea în greutate. Un studiu realizat de US National Institutes of Health a constatat că păstrând temperatura corpului la un nivel scazut in timpul somnului, acelereza metabolismul organismului, deoarece corpul creeaza grasime maro pentru a tine de cald. Grăsimea maro produce caldura prin arderea de calorii (de 300 de ori mai multă căldură decât orice organ din organism), iar acest lucru stimulează metabolismul pe tot parcursul zilei pentru a ajuta la pierderea în greutate.

În plus față de efectele metabolice, eliminarea hainelor imbunatateste circulatia sangelui, care este bun pentru inima si muschi. Somnul de calitate, de asemenea crește eliberarea de hormon de crestere si melatonina, ambele având beneficii anti-îmbătrânire.

Dormitul in pielea goala construiește încrederea
Încrederea este un pilon al succesului. Te ajuta să incerci lucruri noi, să accepti provocări, și să perseverezi în fața adversității. Un studiu de la Universitatea din Melbourne a descoperit ca oamenii încrezători câștiga salarii mai mari și sunt promovaţi mai des decât omologii lor mai puțin încrezători. Somnul fara haine te face mai confortabil în propria piele.

https://www.linkedin.com/pulse/sleeping-naked-makes-you-healthier-wealthier-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 85