De ce este atât de dificilă alimentarea automobilului cu energie electrică

Cine pleacă la drum cu o mașină ce merge pe benzină, va găsi cele mai apropiate sau avantajoase benzinării la câteva minute distanță, prin intermediul aplicațiilor pe smartphone, spre exemplu. La automobilele electrice totul este altfel. Și există alte împedimente care reduc succesul noilor tehnologii.

Autonomie redusă, costuri ridicate de producție și durate foarte mari de încărcare sunt trei obstacole mari care stau în calea succesului automobilului electric. Cine vrea să își încarce spontan automobilul electric folosind o stație publică, va plăti adesea mult mai mult pentru curent decât în comfortul locuinței.

În Germania au existat la începutul acestui an doar 34.000 de automobile electrice. Această cifră este extrem de îndepărtată de obiectivul fixat de guvernul german, de a avea un milion de automobile personale electrice până în anul 2020. O condiție prealabilă pentru răspândirea acestora este o rețea puternică de stații publice de încărcare. Guvernul federal a pregătit pentru acest lucru 300 de milioane de euro ca sprijin financiar.

Până în prezent majoritatea automobilelor electrice se încărcau în garajul propriu sau la locul de muncă. Doar 10-20% din stațiile de încărcare reprezintă puncte publice de încărcare. Dar acest lucru trebuie să se schimbe dacă se vrea răspândirea masivă a automobilelor electrice.

La începutul anului au eixstat în Germania 7400 de puncte publice de încărcare instalate în 3200 de stații diferite, care au adesea două puncte per stație. Se pune accent pe orașele mari și zone metropolitane. Prin programul de sprijin al guvernului federal ar trebui să se construiască 15.000 de noi stații de încărcare, din care 5000 de stații cu încărcare rapidă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Warum-Strom-tanken-so-kompliziert-ist-article19973684.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 14 =