De ce femeile sunt mai inteligente decat barbatii

female-intelligenceCercetări efectuate decenii la rând arată fără echivoc că bărbații și femeile sunt egali în inteligență generală (IQ), dar nu şi când vine vorba de inteligenţa emotională (EQ). Există difenţe atât subtile, cât si mai vizibile, in expresia bărbaților și cea a femeilor și înțelegerea emoțiilor care trebuie să fie explorate și înțelese.

Bătălia dintre sexe scoate la iveală generalizări raportate la femei , cum că acestea reprezintă “sexul slab”, sunt prea emotive, dar si despre bărbaţi considerati distant emoționali şi explozivi. Vei descoperii că nici una dintre aceste banalitati nu sunt adevărate.

Există multe cercetări care sugereaza ca inteligenta emotionala (EQ) este critică pentru performanţa bărbaților și femeilor la locul de muncă. Inteligență emoțională este responsabilă pentru 58% din performanţă, în toate tipurile de locuri de muncă, iar 90% dintre performerii de top au o EQ ridicată.

TalentSmart a testat inteligența emoțională a mai mult de un milion de oameni. În timp ce scorul general al inteligentei emotionale la femei este cu doar două puncte mai mare decât la bărbaţi, exista o diferență semnificativă statistic care arată că femeile au o mai mare abilitate în folosirea emoțiilor în beneficiul lor.

Pentru a înțelege de ce femeile depăşesc bărbații, trebuie să vizualizăm punctajele pentru fiecare dintre cele patru competențe ale inteligenţei emotionale în funcție de sex.

Conștiința de sine
Constiinta de sine se referă la cât de bine îţi înțelegj propriile emoții, precum și cât de bine îţi înțelegi tendințele- oameni și situații cu care te descurci bine şi în ce mod o faci. Acesta este singurul punct în care bărbații și femeile au punctaje perfect egale. Este, de asemenea, un loc în care barbatii şi-au creat o reputație proastă. De multe ori, oamenii presupun că bărbatii nu sunt ghidaţi de emoții sau nu le înțeleg. În mod evident, nu este adevarat. Desigur, barbatii au tendinta de a disimula lipsa cunostintei sau înțelegerea emoțiilor în speranța de a evita orice responsabilitate pentru acțiunile lor.

Managementul de sine
Self-managementul se referă la ceea ce faci cu sentimentele tale odată ce ești conștient de ele. Din moment ce nu poti face ca emoțiile să dispară, managementul sinelui eficient presupune canalizarea emoțiilor în producerea comportamentul pe care îl doresti. Acesta este singurul domeniu în care bărbații au învins femeile. În cazul managementului de sine, bărbatii sunt mult mai puternici din punct de vedere emoţional și în controlarea acestor emoţii, ceea ce poate explica de ce au depăşiti femeile.

Conștientizarea socială
Conștientizarea socială este despre cât de bine reusesti să înţelegi emoțiile și experiența altor persoane. Acest lucru necesită abilitatea de observa limbajul corpului și alte semnale nespuse. Acesta este un domeniu în care femeile depășesc bărbații cu o marjă destul de mare (statistic vorbind).

Managementul Relatiilor
Managementul relațiilor este punctul culminant al inteligenței emoționale. Acesta necesită utilizarea conștiinței de sine, managementului de sine, și conștientizarea socială în mod egal pentru a-ţi împunătăţii relațiile si interacţiunea cu alte persoane.

Avantajul
Inteligența emoțională prezintă un avantaj semnificativ pentru femei la locul de muncă. Fie că esti bărbat sau femeie, nu trăi numai cu speranța că faci parte dintre tipurile cu o inteligentă emotională ridicată. EQ este o abilitate flexibilă, care se poate îmbunătăți cu un efort. În acest scop, următoarele sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru a îmbunătăți EQ :

• Limitează consumul de cofeina
Cofeina în exces declanseaza eliberarea de adrenalina, iar adrenalina produce starea de stres.

• Dormi suficient
Este dificil de apreciat importanta somnului la creșterea inteligenței emoționale. Când dormi creierul elimină proteine toxice din neuroni, care sunt produse secundare ale activității neuronale atunci când ești treaz. Somnul insuficient afecteaza functia creierului. Încetinește capacitatea de a procesa informații și a rezolva probleme, ucide creativitatea și măreşte nivelul de stres și reactivitatea emoțională.

• Îndepărtarea gândurilor negative
Cu cat ai în minte mai multe ganduri negative, cu atât mai multă putere le oferi. Cele mai multe dintre gândurile noastre negative, sunt doar gânduri, nu fapte.

• Apreciază ceea ce ai
Dacă esti multumit gandindu-te la ceea ce ai, acest lucru îmbunătățește, de asemenea, starea de spirit, deoarece reduce hormonul stresului cortizol cu 23%.

http://www.talentsmart.com/articles/Why-Women-Are-Smarter-Than-Men-1974474505-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1