DE CE LA NOI

bigstock-sales-people-working-on-electr-17010185Răspunsul la întrebarea: De ce doreşti să lucrezi la noi?

Mulţi oameni care doresc să se angajeze, aplică la toate posturile disponibile, sperând că astfel vor avea succes. Să nu ştii ce doreşti să faci, nu este deloc calea spre succes.

            Există şansa să fii sunat de una dintre companiile la care ai aplicat, să te întrebe ce anume te-a atras la job-ul oferit de ei. Dacă tu ai aplicat la zeci de posturi îţi va fi greu să îţi aduci aminte la ce ai aplicat şi de ce, moment în care ai pierdut încă de la primul contact cu angajatorul.

Este bine să vezi ce ţi se pare interesant la compania şi jobul la care aplici, şi ce ar putea să le pară lor interesant din experianţa ta.

Uite câteva exemple de răspunsuri la întrebarea „De ce ai ales să aplici la acest post?” prin care să le arăţi că şti la ce ai aplicat şi care este motivaţia ta.

1. “Cunosc persoane care au lucrat sau lucrează la dumneavoastră şi am auzit numai lucruri bune despre această companie.”

2. “Am citit pe site-ul dumneavoastră părerile angajaţilor despre companie şi am fost încântat să văd că există şi oameni care îşi iubesc locul de muncă şi compania unde sunt angajaţi.”

3. “Am fost atras de pagina dumneavoastră de facebook.”

4. “Sunt conectat la pagina de LinkedIn a câtorva dintre angajaţii dumneavoastră şi am observat că avem aceleaşi interese şi cred că m-aş integra în această echipă şi aş performa la locul de muncă.”

5. “Compania dumneavoastră este cunoscută pentru crearea de produse care ajută oamenii să .. . Mai mult decât atât, compania dumneavoastră este cunoscută pentru faptul că se gândeşte la mediul înconjurător şi are un impact pozitiv în societate, prin realizarea a X, Y, Z evenimente.”

Bineînţeles că lucrurile pe care le vei spune trebuie să fie reale şi sincere, ceea ce înseamnă că va trebui să te informezi înainte.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 16