De ce obiceiurile de succes aduc succesul

rohn_whysuccessfulhabitsbreedsuccess

Atunci când faci tot ceea ce este posibil, și ai succes la atingerea așteptărilor, continua să faci asta. Succesul este una dintre cele mai bune forme de motivare. Psihologii o numesc consolidare pozitivă. Cu toții știm despre consolidarea pozitivă. Din acest motiv ne dresăm câinii. Si tot din acest motiv ne educam copii.

In alta ordine de idei, consolidarea pozitiva este invățarea că există recompense pentru ceva bine facut, ceva util, ceva de valoare. Cu cât ceea ce faci are mai mare valoare, cu atât recompensa este mai mare. Un salariu mai mare, o casa mai buna, libertate financiară, reprezinta toate un un sistem de recompense.

Există două avantaje majore ale coonsolidarii pozitive:

1. Consolidarea pozitivă construiește obiceiuri bune.
În cazul în care obiceiurile pe care le practici îţi cresc succesul, continua sa le faci. Succesul tău reafirmă faptul că aceste obiceiuri sunt bune. Succesul de altfel, îţi spune că trebuie să continui sa faci ceea ce faci. Prin revizuirea obiceiurilor care te conduc la succes, le consolidezi şi le dai putere.

Iată si celalat beneficiu. Prin revizuirea obiceiurilor tale, s-ar putea să realizezi că unele dintre ele inhiba succesului tau. Ai putea descoperi astfel, si ceea ce faci daunator pentru tine.

2. Consolidarea pozitivă creează energie pentru a alimenta realizarea suplimentară.
Acest lucru îţi oferă unitatea de a face mai mult, pentru a păstra nu numai ceea ce este bun, dar si pentru a face mai mult din ceea ce este corect.
Cât de ușor este să te ridici dimineața din pat atunci când știi că nu faci tot ce este necesar? Nu este uşor de loc! Te poți minți stand treaz, si gândindu-te: Oh, ce mai conteaza daca mai stau câteva minute în pat. Aceasta nu va conta prea mult, oricum. Gresit! Conteaza. Va conta in viitor. Insa, cât de ușor este să te ridici dimineata din pat când esti nerăbdător să faci progrese spre visele tale? Este o poveste cu totul diferită.

Când te odihnesti pentru a-ti reinnoi rezervele, este mult mai diferit decât sa stai in pat pentru a evita ziua.

Atunci când ești și psihic încântat de viata ta, si esti entuziasmat de ceea ce ai planificat să realizezi a doua zi, este uimitor cum te vei putea trezi cu mult timp înainte ca alarma sa sune.
Succesele tale îţi alimentează ambiția. Acestea îți dau un plus de energie şi iti deschid calea pentru mai multe succese.

http://www.success.com/article/rohn-why-successful-habits-breed-success

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2