De ce programul de 8 ore de muncă pe zi nu este productiv

  1. Why-the-8-Hour-Workday-Doesnt-Work

Un program cu 8 ore de muncă pe zi este o abordare învechită și ineficientă la locul de muncă. Dacă doriți ca să fie cât mai productiv posibil, trebuie să părăsiţi această relicvă și să găsiti o nouă abordare. Programul de 8 ore de muncă pe zi a fost creat în timpul revoluției industriale ca un efort de a reduce numărul orelor de muncă manuală, când muncitorii erau nevoiți să muncească manual în fabrici.

Aceasta descoperire a fost o abordare mai umană în muncă în urmă cu două sute de ani, dar in ziua de azi are o relevanță mult mai mică. Această abordare învechită de a munci nu ne ajută, doar ne ține pe loc.

Cel mai bun mod de a-ţi structura ziua

Un studiu recent realizat de Grupul Draugiem a folosit o aplicație electronică pentru a urmări obiceiurile în muncă ale angajaților. În mod specific, aplicarea a monitorizat timpul petrecut de angajati pe diferite sarcini si a comparat acest lucru cu nivelurile lor de productivitate. În procesul de măsurare a activității oamenilor, au dat peste o constatare fascinantă: lungimea unei zile de lucru nu conta prea mult; ceea ce a contat a fost modul în care oamenii şi-au structurat ziua. În special, persoanele care apelau la pauze scurte au fost mult mai productive decât cei care au lucrat mai multe ore.

Raportul ideal muncă-pauză a fost de 52 de minute de muncă, urmat de 17 minute de odihnă. Oamenii care au menținut acest program au avut un nivel unic de concentrare în munca depusă. La un moment dat, pentru aproximativ o oră, au fost 100% dedicaţi sarcinii pe care trebuiau să o îndeplinească . Ei nu şi-au verificat repede Facebook-ul, şi nu s-au lăsat distraşi de e-mail-uri. Cand au simţit oboseala (din nou, după aproximativ o oră), au recurs la pauze scurte, în timpul cărora s-au separat complet de munca lor. Acest lucru i-a ajutat să se scufunde din nou într-o oră productivă de muncă.

Creierul are nevoie de 15 minute de pauză la o oră de muncă

Oamenii care au descoperit acest raport de productivitate magie şi-au zdrobit concurența, deoarece au insistat pe o nevoie fundamentală a minții umane: creierul functioneaza in mod natural in rafale de energie ridicată (aproximativ o oră), urmat de rafale de energie scăzută (15-20 de minute). Cel mai bun mod de a învinge epuizarea și distragerile este să îti organizezi ziua de lucru. În loc să munceşti timp de o oră sau mai mult și apoi să încerci să lupti prin distragere și oboseală, atunci când productivitatea începe să scadă, ia acest lucru ca pe un semn că este timpul pentru o pauză.

Preia controlul asupra zilei de lucru

Programul de 8 ore pe zi de muncă poate funcţiona pentru tine, dacă distribui timpul în intervale strategice. Odată ce pui in linie energia naturală cu efortul, lucrurile încep să decurgă mult mai uşor. Următoarele, sunt patru sfaturi care te vor ajuta să obtii acel ritm perfect.

1.Separă ziua in intervale orare. În mod natural planificăm, ceea ce terbuie să realizăm până la sfârșitul zilei, săptămânii sau lunii, dar suntem mult mai eficienţi atunci când ne concentrăm pe ceea ce putem realiza chiar acum. Dincolo de obtinerea unui ritm corect, planificarea zilei în intervale de o oră simplifică sarcinile descurajatoare prin faptul că le transformă în părţi uşor de gestionat.

2.Respectă ora. Strategia intervalului funcționează numai pentru că noi folosim nivelul nostru de energie de vârf pentru a ajunge la un nivel extrem de ridicat de focalizare pentru o cantitate relativ scurtă de timp. Când nu respecti ora şi trimiti mesaje text, sau verifici e-mail-uri, întregul scop al abordării poate fi distrus.

3.Ia pauze de odihnă ’’adevarate’’. In cadrul studiului Draugiem, s-a descoperit că angajații care si-au luat pauze mai frecvente au fost mai productivi decât cei care nu s-au odihnit deloc. De asemenea, cei care au luat în mod deliberat pauze de relaxare au fost mai buni decât cei care, nu vroiau sa se despartă de muncă pentru pauză.

4.Nu aștepta până când corpul tău îți spune să iei o pauză. Dacă așteptați până când te simți obosit ca să iei o pauză, este prea târziu, ai ratat deja fereastra de productivitate de vârf. Reține că este mult mai productiv să te odihnesti pentru o perioadă scurtă de timp decât să continui să muncesti când ești obosit și distras.

http://www.talentsmart.com/articles/Why-the-8-Hour-Workday-Doesn%E2%80%99t-Work-1242528347-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 25