De două ori mai mare decât concurența

43177964

De două ori mai mare decât concurența

Gigantul producător de articole sportive, Nike, câștigă mulți bani în primul rând din vânzarea de pantofi sport pentru baschet și articole de îmbrăcăminte sportivă. La tradiționala marcă fotbalistică Adidas afacerile se dezvoltă însă lent.

Cel mai mare producător de articole sportive din lume, Nike se îndepărtează de rivalul său Adidas. Cu un plus al vânzărilor de zece procente și vânzări totale de 30,6 miliarde de dolari în anul comercial trecut, concernul american este aproape de două ori mai mare decât concurentul său german. Nike ia în vedere însă o creștere suplimentară pentru bilanțul de anul acesta.

Americanii depășesc așteptările de profit pentru al optulea trimestru la rând. Profitabile au fost înainte de toate mărcile de pantofi sport Jordan, LeBron și Kobe, ce au adus bani frumoși pentru americani. Pe lângă modelele scumpe afacerile comerciale din proprile magazine Nike sau online au adus de asemenea venituri frumoase, după cum explică directorul financiar al companiei, Don Blair. Chiar și vânzarea de pantofi sport pentru alergat s-a dezvoltat pozitiv. Pe lângă aceste vești bune, Nike ia în calcul vânzarea articolelor sale de îmbrăcăminte la prețuri mai ridicate.

Adidas are în comparație un exercițiu financiar dezamăgitor în urma sa. Vânzările au atins un ritm de creștere de doar două procente și un total absolut de 14,5 miliarde de euro, datorită problemelor din Rusia și nici atacurile împotriva Nike în America de Nord nu au dat alte rezultate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nike-haengt-Adidas-ab-article15383811.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 19