DE FATADA

800px-Rennes_rue_saint_michel_2005-02-07DE FATADA

                      De fatada ramine proiectul HERISPHERA – Excellence & Initiative in Vet, cofinanţat de Programul Uniunii Europene prin Ministerul Educaţiei Naţionale ANPCDEFP,dedicata artei si stiintei restaurarilor fatadelor daca nu se va si concretiza in ceva util.

Joi ora 16 la hotel Elitte, beneficiarul oficial al proiectului, Asociaţia pentru Cooperare Europeană Synton cu  partenerii sai: Ordinul Arhitecţilor din Romania (OAR) Filiala Bihor, Asociaţia Ouvrière des Compagnons du devoir du Tour de France şi Heriscape (Italia) vor demonstra „necesitatea de a diversifica în termeni de compatibilitate procesul de învăţământ românesc cu cel european în formarea profesioniştilor în restaurarea şi conservarea patrimoniului arhitectural istoric”.

Proiectul doreste  să creeze un centru de excelenţă în Oradea prin  implementeze unei  platformă de învăţare, realizată prin transferul unui model de platformă inovatoare Aquisav promotor al restaurarilor si formatori de restauratori.

——————————————————————————————————————————————————————————-

1471087_10201295491929885_1737037589_n copy……………….despre zugravi .nerestauratori…

Popescu are, de ani intregi, prostul obicei de a se sprijini cu mana de perete in momentul in care vrea sa se ridice din pat. Cu timpul, pe perete s-a facut o urata pata de mizerie care strica aspectul dormitorului.
Vine si momentul zugravitului. Popeasca il conduce pe zugrav, un barbat mai in varsta, prin toate incaperile apartamentului. in cele din urma, ii spune:
– Va rog sa veniti si in dormitor sa va arat unde obisnuieste sotul meu sa-si puna mana in fiecare dimineata cand se trezeste…
Speriat, mesterul spune:
– Multumesc frumos… Dar daca se poate, as prefera mai degraba un paharel de tuica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 88