ACEASTA ESTE CULOAREA ANULUI 2014-ESTE OPTIMISMUL RAFINAT CU
PUTIN UMOR PE CARE SCRIEREA NOASTRA VI-L VA TRANSMITE ZILNIC SI IN
ANUL URMATOR INCEPIND CU 06.IANUARIE 2014.
PANA ATUNCI
SARBATORI FERICITE,
UN AN MAI BUN, SI MULTA, MULTA SANATATE
LA MULTI ANI !
REDACTIA IVOLINE
——————————————————————————————————————————————————————————–
TANCODROM “GO TO” PRIMARIE
De ieri terenul denumit “TANCODROM” a trecut de la stat la primarie. ,,În urma semnării Protocolului de predare-primire vom preda firmei Drumuri Orășenești lucrarea privind realizarea drumului de acces în Parcul Industrial II, lucrare care până în prezent nu a putut fi realizată deoarece terenul nu era în proprietatea municipiului. Cele 23,8 ha existente în parcul industrial sunt acoperite în proporție de 70% de către firme, iar odată cu preluarea întregului teren la începutul anului viitor, se va începe procedura pentru obținerea titlului de parc industrial și pentru suprafața de 58,7 ha. Pe această cale doresc să mulțumesc Guvernului României, Ministerului Apărării Naționale, Instituției Prefectului Bihor și în special domnului Mircea Dușa, ministru al Apărării Naționale, domnului Codrin Munteanu, secretar general al Ministerului Apărării Naționale și domnului Claudiu Pop, prefectul județului Bihor, pentru că au colaborat cu Primăria Oradea și ne-au sprijinit în toate documentațiile necesare preluării acestor active”, a transmis Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
ANTREPRENOR LA 12-13 ANI
Diferenta intre antreprenor si om de afaceri e urmatoarea: primul creeaza, produce si vinde iar al doilea cumpara ca sa vanda.„Proiectul „Antreprenoriat creativ 2013” (AC 2013) este un program de descoperire şi dezvoltare a tinerelor talente cu spirit antreprenorial. Obiectivul principal al programului constă în creşterea apetitului pentru antreprenoriat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani ”, a spus Carmen Sasu. Proiectul este realizat în parteneriat cu : Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Școala Gimnazială Nr. 11 şi Școala Gimnazială „Oltea Doamna, cu sprijinul Fundației Alternative și Federației Patronilor Bihor.Ideea cu origini din educatia japoneza isi propune formarea la copii a gandirii antreprenoriale,aspect pe care l-am trait personal pentru ca chiar a trebuit sa negociez cu copii la pret si cantitate-dupa parerea mea, aceasta expierenta se impune a fi generalizata extrem de agresiv , sa formam la copii un concept pe care eu il cultiv de mult cu copiii mei: sa stie sa faca diferenta intre LEUL MUNCIT SI LEUL PRIMIT. In cadrul Târgului de Crăciun elevii de la cele cinci școli şi-au prezentat și vândut produse confecționate de ei, în timpul proiectului prin standul propriu cu produse.„ Miza? Cei mai buni antreprenori, cu cel mai bun plan de acțiune, au avut cele mai multe produse vândute”, spune Carmen Sasu, coordonator de program.
AEROPORTUL NU POLUEAZA FONIC
Asa spun specialistii.”Sigur că zgomotul produs de o aeronavă cu toţii îl auzim este unul specific. Dar durează trei minute, iar ca medie pe un an întreg este sub valoarea limită stabilită de lege”, a explicat Lazarovici directorul firmei autorizata sa faca studiul Enviro Consult. “Mai precis, în Oradea ajunge de la avioane un zgomot de 40 de decibeli, în timp ce limita admisă este de 70 de decibeli pe timp de zi, respectiv 80 pe timp de noapte.
Cum pista de aterizare şi decolare va fi modernizată, astfel că va creşte traficul aerian şi vor ajunge la Oradea şi aeronave de dimensiuni mai mari, firma Enviro Consult a făcut şi o simulare a zgomotului pe care îl va produce aeroportul gata modernizat. Însă, dat fiind că în apropierea aeroportului nu există zone rezidenţiale, tot nu vor fi persoane afectate de poluarea fonică”.”Din punct de vedere al zgomotului, Aeroportul Oradea poate să se dezvolte mult mai mult, căci nu va afecta locuitorii din jur. Ar putea să aterizeze şi să decoleze zilnic 8 aeronave mari şi nu s-ar depăşi nivelul de zgomot admis”, a precizat Lazarovici.În aceste condiţii, aeroportul orădean nu are nevoie de măsuri care să reducă poluarea fonică.
——————————————————————————————————————————————————————————-
…………………..daca tot vorbeam de educatie, de fapt de lipsa ei…
Doua pitipoance, prietene de altfel, se intalnesc intr-o zi pe strada:
– Ce faci fataaaaaaaaaa?
– Bine fataaaaaaaaaaa, da’ tu?
– Haaaaa, ce tare! Si tu bine si eu bine! Da’unde te duci fataaa?
– La piata sa fac niste cumparaturi.
– Haaaaa, ce tare! Si tu la piata si eu la piata! Da’ ce vrei sa cumperi?
– Pai… Niste carne de vaca, ceva …
– Haaaaaaaaaaaaaa, ce tare! Si tu vaca si eu vaca !