De frica proceselor, Youtube și Facebook scot conținutul extremist postat online

facebook-youtube

Youtube și Facebook au început discret să elimine în mod automat materialele video cu conținut extremist postate online

Giganții IT Google, care deține platforma video Youtube, și Facebook, ale căror platforme de pe internet sunt frecvent folosite pentru a viziona conținut video, au început în mod discret să folosească aplicații care înlătură automat materialele cu conținut extremist postate prin site-urile lor, potrivit Reuters, care citează surse avizate.

Măsura reprezintă un mare pas înainte pentru companiile din sectorul IT, care încearcă să elimine propaganda extremistă pe pe platformele lor online, arată news.ro.

În plus, companiile din domeniu sunt sub presiunea guvernelor din întreaga lume, într-o perioadă în care atacurile extremiste sunt în creștere, din Siria sau Belgia până în Statele Unite.

Jarvis, bot-ul de Facebook Messenger care poate deveni un asistent personal virtual CITEȘTE ȘI Jarvis, bot-ul de Facebook Messenger care poate deveni un asistent personal virtual
YouTube și Facebook se numără printre companiile care folosesc sisteme care blochează sau înlătură rapid conținutul video postat de Statul Islamic sau de alte organizații extremiste, au precizat sursele citate de Reuters.

Inițial, tehnologia folosită acum împotriva propagandei extremiste a fost dezvoltată pentru a identifica și înlătura conținut protejat prin drepturi de autor pe platformele video.

Aplicațiile caută “amprentele” digitale unice pe care companiile IT le atașează materialelor video și permit înlăturarea rapidă a conținutului care conține amprentele respective.

Aceste sisteme vor descoperi încercările de a posta din nou online un material deja identificat ca fiind extremist, dar nu blochează automat un material postat pentru prima dată.

Companiile IT nu au confirmat, deocamdată, folosirera unor aplicații pentru blocarea conținutului extremist, dar mai multe persoane familiare cu noua tehnologie afirmă că materialele video postatev pentru prima dată pot fi verificate într-o bază de date care include conținut interzis și se poate descoperi, astfel, dacă incită la violență.

Sursele nu au putut preciza câte materiale video au fost deja identificate și eliminate pentru conținut extremist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 20