CET. In conditiile in care, timp de trei nopţi consecutiv, în intervalul orar 18.00 – 6.00, temperaturile vor ajunge sub 10 grade C, Electrocentrale este obligat sa furnizeze agent termic pentru încălzirea locuintelor din Oradea. Necesarul lunar de combustibil la CET trebuie sa fie de 140 mii tone, iar la 1.10.2013 stocul era de 72 de tone. Sunt promisiuni de aprovizionare din tara vecina, dar si de la firma Maestro din Voievozi care ar mai trebui să liverze lunar alte 50.000 tone de cărbune. Administratorul special va mai contracta alte 30.000 tone de cărbune pe lună de la un furnizor nou, se afirma in sustinerile celor care conduc CET-ul. Vom vedea, dar e bine sa fim pregatiti si pentru surprize mai putin placute.
———————————————————————————-
FALIMENT PERSONAL. De ieri ne aflam in fata unei expierente noi in afaceri.Prima procedura a falimentului pentru o persoană fizică.”Tribunalul Bihor a dispus pentru prima dată în temeiul Legii 85 din 2006 procedura falimentului faţă de o persoană fizică. Cererea a fost formulată de către domnul Mihuţ Adrian, care a precizat că în prezent înregistrează datorii faţă de diverşi creditori în cuantum de 1.318.000 euro. Sumele de bani au fost acordate în vederea achiziţionării de terenuri şi a dezvoltării unor proiecte imobiliare”, se menţionează în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al instanţei.
———————————————————————————–
IMPOZITE.Ieri scumpii nostri guvernanți au aprobat, introducerea unui nou impozit forfetar. Noul impozit forfetar se refera la saloanele de coafură, service-urile auto, pensiunile și restaurantele. Practic barurile şi cafenelele din capitala sau din primele şapte mari oraşe din România vor plăti anual, în funcţie de suprafaţă, între 1.500 şi 3.400 euro, iar pentru localurile din oraşe care nu sunt municipii vor fi achitate sume între 310 euro şi 2.000 euro. Proprietarii hotelurilor de 4 şi 5 stele din București vor plăti un impozit forfetar pe loc de cazare între 468 şi 891 de lei, în timp ce un hotel de trei stele din Oradea va achita între 205 şi 244 lei, iar o unitate de 1-2 stele circa 120 lei, taxa pentru pensiune fiind cu 20% mai mică faţă de hotel. Insa proiectul adoptat de Guvern trebuie să intre si în dezbaterea Parlamentului.
————————————————————————————-
SELINA lucrează la Roşia Montană, in conditiile in care exploatarea mult contestata nu a inceput.Firma are încheiat un contract cu Ministerul Economiei, pentru anveloparea a două halde de steril de 5.5 milioane de euro pentru care deja jumatate din lucrari s-au efectuat. Separat de acestea, Gabriel Resources a scos până acum 200 de kilograme de aur și 600 kilograme de argint. Conform senatorului Vochițoiu, pana acum s-a exploatat minereu steril din filonul roman, unde concentrația de aur este de 7,8-8,2 grame/tonă, RMGC a scos din țară peste o tonă de aur și aproape patru tone de argint, fără să cedeze Statului Român nimic.