De la 1 iulie vor intra in vigoare voucherele de vacanta


Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat că voucherele de vacanţă vor intra în vigoare de la 1 iulie şi vor fi valabile un an, însă hotelierii de pe litoral au cerut ca acest lucru să se întâmple mai devreme pentru ca oamenii să poată folosi tichetele pentru sejururi la mare. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală, a declarat că, potrivit programului de guvernare, voucherele ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 martie.

”Acum se duc undeva la 1 iulie. L-am rugat pe domnul ministru, că este târziu pentru litoral la 1 iulie, şi l-am rugat să devanseze cu o lună, de la 1 iunie, în aşa fel încât cei care beneficiază de vouchere să aibă posibiltaea să şi cumpere un sejur la mare. Sigur că nici la 1 iulie nu e rău, dar vor funcţiona mai puţin pentru litoralul românesc, dar mai mult probabil pentru zona de munte”, a afirmat Nicolae Bucovală.

Ministerul Turisomului a explicat ca aceste vouchere nu sunt bugetate la ora actuala, ci vor fi bugetate la vara, iar valoare unui vocher este de 1.450 de lei, iar la companiile de stat sau majoritar de stat valoarea tichetelor poate ajunge până la şase salarii minime pe economie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − = 69