De la caderea zidului Berlinului sau de la primul pas uman pe luna nu s-a mai intamplat asa ceva

4a653063422f997be5fe5e234afb8b76

Din anul 1961 nici un avion de linie nu a mai zburat dus-întors între Cuba și SUA. Acest capitol este acum încheiat, pentru că ambele state au decis să pună în aplicare acordul aerian semnat în urmă cu câteva luni.

Este un moment istoric după 55 de ani: pentru prima dată din anul 1961 există un zbor regulat de linie între SUA și Cuba. Aparatul companiei americane Jet Blue a decolat miercuri la puțin timp după ora 10:00, ora locală de la aeroportul din Fort Lauderdale, din statul federal american Florida și a aterizat la fix o oră mai târziu în orașul Santa Clara din centrul Cubei.

Permiera a aprins o atmosferă de sărbătoare la aeroportul din Fort Lauderdale. Cei 150 de pasageri de la bord au aplaudat, iar o trupă de dansatori Salsa a asigurat distracția mulțimii cu piese clasice precum “Guantanamera”. Directorul aeroportului, Mark Wales, a vorbit despre unul dintre cele mai importante momente ale istoriei, făcând comparație cu căderea zidului de la Berlin sau primii pași făcuți de om pe lună.

Chiar și la Santa Clara a fost sărbătoare. Primii doi pasageri care au coborât de la bordul avionului au ținut fiecare câte un steag, unul american și unul cubanez. Aceștia au schimbat steagurile între ei și s-au îmbrățișat pe pistă.

Havanna și Washington-ul au semnat în luna februarie un acord de trafic aerian, care prevede 110 zboruri pe zi. 90 dintre acestea au fost deja aprobate de către ambele guverne. Șase companii americane au primit licență de a zbura către Cuba. Aparatele lor de zbor pot să aterizeze pe nouă aeroporturi cubaneze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-und-Kuba-feiern-regulaeren-Linienflug-article18540666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 24 =