De la Viena la Bratislava în opt minute?

passengers-boarding-1447617272

Slovacia planifică un sistem de tip “Hyperloop”

De la Viena la Bratislava în opt minute? Guvernul slovac se agită cu implementarea unui proiect ambițios de transport. Un mijloc de transport futuristic din California ar trebui să catapulteze pasagerii peste graniță în timp record.

La granița austro-slovacă s-ar putea implementa pe viitor prima linie hyperloop din Europa pentru traficul de persoane. Sunt studiate în prezent posibilitățile unei colaborări cu compania americnă Hyperloop Transportation Technologies (HTT), anunță guvernul slovac.

La invitația ministrului slovac al economiei, șeful HTT, Dirk Ahlborn, a efectuat săptămâna trecută o vizită în Slovacia. Cu această ocazie au existat discuții privind realizarea unei viziuni de viitor.

Proiectul futuristic de tip hyperloop presupune în principiu utilizarea unui sistem tubular imens. Acesta, ținut la presiune scăzută, va fi alimentat de energie solară. Ideea a reieșit din viziunea unei companii americane, dar și a fondatorului Tesla, Elon Musk. Ideea ar putea revoluționa transportul terestru de persoane.

Pentru că sistemul nu este conceput pentru șine sau șosele și pentru că forțele de frânare sunt infinit mai mici, cel puțin teoretic, capsulele din interiorul tubului ar putea fi capabile de viteze mult mai mari decât cele cu care suntem astăzi obișnuiți. Este vorba despre atingerea unor viteze de până la 1220 de kilometri pe oră.

Iar în cel mai scurt timp pasagerii hyperloop vor putea fi “împușcați” până la destinația dorită. În California este planificată deja o linie similară pentru a înlocui trenul pe ruta San Francisco și Los Angeles. Conform planurilor originale, pasagerii ar trebui să străbată acolo o distanță de 570 de kilometri în aproximativ jumătate de oră.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Slowakei-plant-Hyperloop-Roehre-article17198776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =