DE LA ZORBA LA ZARA

zara_2645764aA murit cea mai bogată femeie din Europa

 Rosalia Mera, co-fondatoarea magazinului Zara a murit la vârsta de 69 de ani.

Inditex SA, proprietarul Zara a confirmat decesul ei Vineri, fără a oferi mai multe informaţii. Presa din Spania a afirmat că Rosalia a murit în urma unui atac cerebral suferit în timpul vacanţei.

Mera a deschis primul magazin Zara în 1975, în oraşul La Coruna, împreună cu fostul soţ, Armancio Ortega. Acesta este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, conform Forbes.

Iniţial au dorit să numească magazinul Zorba, inspirat din filmul “Zorba the Greek”, dar câteva străzi mai jos era un bar cu acest nume, aşa că au numit magazinul Zara.

Magazinul este specializat în vânzarea de haine care imită modele scumpe, la preţuri mici. Magazinul a avut succes şi s-a extins foarte repede chiar şi la nivel internaţional.

Mera deţinea 6,99 % din acţiunile Inditex, iar averea sa a fost estimată la 6,1 miliarde de dolari. Revista Forbes au clasificat-o ca fiind pe locul 195 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Pe lângă magazinul Zara, Inditex de asemenea deţine Bershka, Masssimo Dutti, Oysho, Pull & Bear, Stradivarius, Uterque şi Zara Home. Există 1.763 magazine Zara în lume, iar Inditex are în total 6.058 de magazine şi 120.000 de angajaţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 3