URGENTA-de luni, 60 milioane euro sunt disponibili pe proiecte pentru IMM-uri

og_neuried_wahl_finanz_mx

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, a declarat, joi, la Brăila, că a semnat un ordin prin care, începând de luni,27 oct 2014, întreprinderile mari şi IMM-urile pot accesa proiecte în valoare de 60 milioane de euro, fonduri rămase din economiile făcute în actualul cadru financiar.

”Miercuri am semnat un ordin de ministru privind lansarea oficială a unui ghid, a unui cod de proiecte, pe care îl puteţi accesa începând de luni. Mâine va fi publicat în Monitorul Oficial şi se pot depune proiecte timp de 30 de zile. Avem 60 milioane de euro, pe care îi puteţi accesa începând de luni. Pentru întreprinderile mari va merge o treime din aceste fonduri, iar restul va fi pentru IMM-uri. Vor fi 4 milioane de euro pentru întreprinderile mari şi 1,5 milioane euro pentru IMM-uri. Banii sunt din economiile rămase din actualul cadru financiar.Aici am pus câteva condiţii mai simple: nu am mai cerut acea scrisoare de confort, de garanţie bancară. Nu mai există nici obligaţia de a aduce dovada pentru cofinanţare proprie. Beneficiarul trebuie să facă o declaraţie pe propria răspundere că va asigura suma respectivă conform contractului care va fi semnat. Nu mai cerem avize şi autorizaţii, noi mergem să obţinem acele date’, a explicat ministrul.

Ministrul Fondurilor Europene a mai spus că vor exista şi câteva condiţii în contractul de finanţare, de la care nu se admite nicio abatere, altfel contractul va fi reziliat.

‘Va fi prevăzut un număr de zile în care să fie demarată achiziţia publică, de la momentul în care este semnat contractul de finanţare. Beneficiarul va trebui să posteze pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene anunţul pentru lansarea achiziţiilor, în caz contrar, cade contractul. Nu se admite nicio abatere de la termenele impuse. Ţin foarte mult la acest lucru, ca ambele părţi să îşi respecte obligaţiile contractuale, şi statul, dar şi beneficiarul’, a completat Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, a fost prezent, joi, la Brăila, unde a participat la o întâlnire cu studenţii Facultăţii de Inginerie, cu care a discutat despre accesarea şi utilizarea fondurilor europene pentru cercetare şi învăţământ superior, şi la o dezbatere cu oamenii de afaceri din Brăila, pe tema simplificării modului de accesare a fondurilor europene.

—————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…..sa speram ca anuntul ministrului nu-i precum in armata…

Vine feciorul de la armata. Tatal il intreaba:

– Ei, feciorasule, cum e la armata?

– Nici nu intreba.

– Ce, tare rau?!

– Vrei ca maine dimineata sa-ti arat? Dis-de-dimineata, feciorul urca pe clopotul bisericii si incepe sa bata. Incepe o galagie enorma, toata comuna se trezeste. Strigate si iar strigate. Se apropie de biserica:

– Ce, ce s-a intamplat?

– Asa! Acum eu si tata vom merge dupa lemne, ceilalti sunt liberi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =