De Maizière vrea să introducă controale la granițe

86527086

Cu mai multe ocazii guvernul federal a sugerat prelungirea controalelor introduse la granițele cu Austria, pentru a putea ține sub control problema refugiaților. Iar de data aceasta este rândul Ministrului de Interne De Maizière. Autorizația din partea UE va expira însă în luna februarie.

Ministrul German de Interne, Thomas de Maizière (CDU) vrea să prelungească controalele de la granița cu Austria încă câteva luni. El are în vedere prelungirea acestora cu mult după luna februarie, spune acesta pentru publicația Bild am Sonntag. Motivul ar fi că nu se poate vedea momentan un sfârșit pentru actuala problemă a refugiaților.

Germania a devenit în septembrie 2015 prima țară care să introducă controale la graniță, datorită crizei refugiaților. De atunci perioada controalelor a fost prelungită de mai multe ori. Comisia UE a permis între timp ca măsura să fie prelungită până în luna februarie 2017, chiar dacă numărul de refugiați ce se îndreaptă către Germania s-a redus semnificativ.

O altă prelungire a termenului nu va fi apreciată de către Comisia Europeană. Chiar și Austria vede măsura cu ochi critici. Însă de Maizière a declarat că aceste controale au fost astfel introduse încât să se ia în considerare și interesele țării vecine, Austria. Situația este supravegheată cu atenție, pentru a nu provoca efecte economice, turismul și comerțul să nu aibe de suferit, însă controalele sunt absolut necesare, mai adaugă acesta.

http://www.n-tv.de/politik/De-Maiziere-will-Grenzkontrollen-fortsetzen-article19409326.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 65