DE NECREZUT, DAR ANGLIA POATE INTERCEPTA LEGAL CONTINUTUL FACEBOOK,GOOGLE.U

_75593395_021483548-1

Google și Facebook pot fi interceptate legal în UK
Guvernul britanic a relevat faptul că va clasifica Facebook, Twitter și YouTube drept comunicare externă, deoarece companiile au bazele în străinătate. Aceasta înseamnă că agenția de informații GCHQ poate intercepta utilizatorii britanici a unor astfel de platforme, fără un mandat. Portița a fost revelată ca parte a bătăliei juridică în curs de desfășurare a grupului Privacy International (PI).

Este prima dată când Marea Britanie a comentat cu privire la modul în care cadrul legal din Regatul Unit permite interceptarea comunicațiilor în masă, așa cum a subliniat avertizorul american, Edward Snowden în scurgerile cu privire la supravegherea guvernului mondial.
Politica a fost declarată de către Charles Farr, director general al Oficiului de securitate și de combatere a terorismului. Potrivit acestuia, Facebook, Twitter, YouTube și Google sunt considerate ca fiind “comunicații externe”, ceea ce înseamnă că acestea pot fi interceptate fără a fi nevoie de autorizare legală suplimentară.
În conformitate cu legislația britanică, comunicările interne dintre cetățenii pot fi interceptate doar atunci când este emis un mandat, iar acesta poate fi eliberat numai atunci când există o suspiciune de activitate ilegală.

Însă vestea nu a avut doar reacţii bune, grupurile de libertate civilă s-au prezentat extrem de revolate. James Welch, director juridic al grupului, Liberty, pentru drepturile omului, a declarat: “Serviciile de securitate consideră că ei au dreptul să citească, să asculte și să analizeze toate comunicările noastre de pe Facebook, Google și alte platforme cu sediile în SUA”.
http://www.bbc.com/news/technology-27887639

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 12