De ochii lumii sau ai animalelor salbatice :-), ori pentru imaginea alegerilor de anul viitor, deputatii au votat o reducere a TVA la 5% la carti, acces la muzee, gradini zoo si alte cele….

amazing-animal-closeups-640-24

Comisia de Buget din Camera Deputaților a votat, săptămâna trecuta, introducerea cotei reduse de TVA de 5% pentru manuale şcolare, ziare şi reviste, cărţi, acces în muzee, grădini zoologice, evenimente sportive şi cinematografe, informează Mediafax.

TVA va fi redusă la 5%, conform deciziei comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor, şi pentru accesul la castele, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, se arată într-un comunicat transmis de către deputaţii PNL Andreea Paul și Vasile Horga, membri ai Comisiei.

O taxă pe valoarea adăugată de 5% va fi aplicată şi pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătrați, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv TVA, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Propunerea Guvernului, adoptată de Senat, pentru livrarea acestpr imobile prevedea un prag de 380.000 lei.

Conform comunicatului, cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care, în momentul vânzării, pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 metri pătrați. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%.

—————————————————————————————————————————————–

regular_smile…..inainte de modificrea TVA si la tapet….

– Auzi, măi Bulă, vrem să tapetăm camera de zi şi e la fel de mare ca a ta. Tu când ţi-ai tapetat, câte suluri ai cumpărat?
– 20.
– Mulţumesc.
După 2 săptămâni se întâlnesc:
– Auzi, mă tâmpitule, am cumpărat 20 de suluri şi 7 mi-au rămas în plus.
– Păi şi mie…

——————————————————————————————————————————————

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =