De pe Yangtze pe Wall Street

328A4200987CAF5C

De pe Yangtze pe Wall Street
Jack Ma este un Rock Star și o persoană dezvoltată prin proprile forțe. Acesta și-a găsit prima dată un loc de muncă, apoi a fondat într-un apartament mic o companie proprie, devenind foarte rapid cel mai bogat om din China. Poate el însă să cucerească Wall Street-ul?

Părintele spiritual al Alibaba se numește Jack Ma. El este considerat un vizionar care profită de orice oportunitate. Abilitățile sale de vânzări sunt legendare. Chiar și înainte de IPO-ul gigantului internetului, de la New York, cu o avere de 21,8 miliarde de dolari, Jack, în vârstă de 49 de ani este cel mai bogat chinez. El se bucură de statutul de cult. La întâlnirea anuală Alifest se adună angajați ai săi și ai companiilor sale, dar și vedete sau personalități precum fostul președinte american Bill Clinton sau fostul star din baschet Kobe Bryant. Toți aceștia fiind invitați pentru a-l sărbători pe Jack Ma ca pe un star rock.

CEO-ul Alibaba este căutat chiar și pentru a acorda binecuvântarea sa tinerilor căsătoriți, uneori aceștia făcând parte din anagjații săi. Performanețe sale excentrice și abilitățile sale au dezvoltat printre angajații săi aproape un cult religios ce are ca element central conducătorul companiei. Puterile sale de convingere sunt considerate a fi binecuvântate. El poate să vândă ceva ce nici nu există încă. Deciziile sale de afaceri sunt luate pur intuitiv. Recent el a luat decizia de a participa la clubul de fotbal din Guangzhou, China, numit Evergrande. Și după ce a câștigat Liga Campionilor din Asia, la scurt timp după aceea echipa a luat o întorsătură bruscă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alibaba-Gruender-Jack-Ma-kommt-article13560721.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12