De rasul curcilor!! Guvernul Dragnea sustine rectificarile lui Ciolos

SONY DSC

Parlamentul nu a găsit ”gaura” din 2016, guvernul Grindeanu susține rectificările lui Cioloș. Senatorul PNL Florin Cîțu publică pe pagina sa de Facebook un document de la Comisia de buget finanțe din care reiese că guvernul Sorin Grindeanu susține proiectele de lege pentru aprobarea celor două ordonanțe prin care s-au operat rectificările bugetare din anul 2016.

La începutul lunii ianuarie, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că specialiștii PSD au descoperit o ”gaură” de 10 miliarde de lei în bugetul din 2016, anunțând iminenta constituire a unei comisii speciale de anchetă.

Ulterior, Liviu Dragnea a nuanțat, afirmând că e vorba mai exact de realizare sub estimări a veniturilor bugetare, însă a insistat ca chestiunea să fie cercetată de comisiile de buget-finanțe din Parlament.

Au urmat audieri, pe fondul a numeroase explicații, inclusiv din cele mai autorizate surse- Curtea de Conturi, reprezentanți BNR, Președinție și membri ai fostului cabinet- care au demonstrat falsitatea afirmațiilor lui Liviu Dragnea.

Potrivit relatării lui Florin Cîțu:

De rasul curcilor!! Guvernul Dragnea sustine rectificarile lui Ciolos

S-au finalizat lucrarile la comisia de ancheta. Nu gaseste nimeni “gaura” lui Dragnea.

Comisia la care am participat si eu pare un exemplu clasic de comisie “de taiat frunza la caini”. Insa, in contextul pe care vi l-am prezentat in materialele trecute, ma refer aici la scenariul jafului perfect, a fost o excelenta fumigena pentru ca PSD sa-si puna in practica planul.

In mod deliberat au distras atentia opiniei publice printr-o comisie in care peste 30 de oameni seriosi au pierdut timpul ca sa ajunga la o concluzie pe care eu v-am prezentat-o inainte de inceperea lucrarilor comisiei.

Fata de concluziile din raportul meu initial ar mai fi de adaugat ceva:
1) pentru prima data au fost folosite in scopuri politice institutii publice obediente politic psd-ului

2) in opinia mea si in premiera in Romania s-a folosit Curtea de Conturi pentru a argumenta afirmatiile politice ale unor lideri de partid

3) raportul comisiei, care preia in principal argumentatia tehnica din raportul Curtii de Conturi, reprezinta o analiza a executiei bugetare pentru 2016 si nu a conditiilor care au stat la baza rectificarilor bugetare.

4) personal consider, din punct de vedere liberal, ca raportul Curtii de Conturi nu ar fi trebuit sa contina judecati de valoare asupra oportunitatii ce revenea guvernului in legatura cu rectificarile bugetare. Curtea de Conturi este o institutie care ar fi trebuit sa constate lucruri si nu sa le interpreteze din punct de vedere al oportunitatii. Sa nu mai vorbim de Comisia Nationala de Prognoza.

5) cea mai periculoasa concluzie este ca s-a creat un precedent si de astazi inainte orice este posibil. Partea buna este ca de aceasta data am avut sansa sa dezvaluim acest scenariu din timp si sa tragem un semnal de alarma. Vom reusi si data viitoare?

Inchei aici opinia in legatura cu aceasta comisie prezentandu-va argumentul final care sustine fara dubiu ideea ca totul a fost o perdea de fum. Va prezint in imagine concluziile guvernului Dragnea despre cele doua rectificari pozitive din 2016.

Sa va explic. Dupa cum vedeti guvernul de astazi este de acord cu cele doua rectificari pozitive, opinie sustinata si ieri in comisii,. Atunci de ce au cerut comisii de ancheta? V-am dat raspunsul mai sus, cu perdeaua de fum.

Iata de ce trebuie toti, politicieni si societate civila, sa fim vigilenti in continuare pentru ca ori de cate ori aceste lucruri se repeta sa le dezvaluim.

Concluzie:
Guvernul Dragnea sustine cele doua retificari bugetare ale guvernului Ciolos!!! Tare nu?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 35 =