DE PRIN ORADEA

image-2008-08-31-4168570-70-gheorghe-zamfir-spitalizat-dupa-accident-auto

DE PRIN ORADEA

CONSILIUL LOCAL ORADEA a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a încă 45 de blocuri din Oradea.Lucrarile care se vor executa vor fi: izolarea termică a pereților exteriori cu polistiren expandat ignifugat și a soclului cu polistiren extrudat, înlocuirea tâmplăriei, inclusiv închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă, izolarea termică a planșeului peste subsol în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter, lucrări de demontare și remontare a instalațiilor și echipamentelor montate aparent pe fațadele blocurilor, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, lucrări de intervenție la instalația de distribuire a agentului termic pentru încălzire aferentă părților comune ale blocului de locuințe precum si  termoizolarea balcoanelor/ închiderea balcoanelor cu tâmplărie energetică..

PRIMARIA ORADEA a finalizat pasarela peste pârâul Peța, între strada T. Blajovici și Universității, chiar înainte de începerea anului universitar, în data de 28 septembrie 2013.Pasarela este compusă din două fundații izolate pe ambele părți ale pârâului, cu o suprastructură din 2 grinzi cu zăbrele, cu înălțimea de 90 cm și o deschidere de 17 metri. Lungimea totală a pasarelei este de 19,40 m, lățimea utilă este de 2 m, iar lățimea totală este de 2,18 m. Lucrarea a fost rea;izata de SC Abed Nego Com, cu o valoare de peste 70 mii lei.
GHEORGHE ZAMFIR SI CORUL FIAT LUX vor sustine un concert azi  miercuri, 2 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Regina Maria. Bilete se pot procura între orele 10-18, la preţuri cuprinse între 15 şi 25 lei. Al treilea weekend al festivalului TOAMNA ORADEANA este dedicat vinului; Festivalul Vinului, fiind organizat cu participarea unor comercianți specializați în domeniu dar și artiști populari cunoscuti. Si tot in weekend de la ora 19 are loc concertul aniversar al Fundaţiei Rock Filarmonica la Teatrul REGINA MARIA.

UNIVERSITATEA ORADEANA si-a inceput activitatea cu 5001 studenti.Studentii ca studentii dar problemele sunt in zona finantarii cadrelor didactice problema indirect expusa in diverse cuvantari.În mesajul sau către partenerii Universităţii, rectorul a subliniat provocările la care UO „trebuie să facă faţă” şi anume „instabilitatea politică, subfinanţarea învăţământului românesc şi reforme care uneori complică în loc să faciliteze procesul academic”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 23