Debut record pentru BMW, dar nu în SUA

Pentru BMW acesta este un debut de an demn de cărțile de istorie: niciodată concernul german nu a vândut la fel de multe mașini ca și în luna ianuarie a acestui an. Motor al creșterii îl reprezintă China. În SUA însă, vântul bate în direcție opusă.

Concernul auto german BMW a debutat în anul 2017 cu cifre record ale vânzărilor, rămânând cu toate acestea în spatele liderului Daimler. În luna ianuarie compania de la München care este inclusă în indicele bursier DAX a vândut la nivel mondial 163.288 de automobile din mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce, ceea ce reprezintă o creștere de 6,8% față de aceeași lună a anului precedent. De asemenea marca de bază ce dă numele companiei a înregistrat un plus de 7,2% pentru un total de 143.553 automobile, iar marca de automobile Mini a marcat o creștere de 3,7%.

Creșterile nu au putut fi resimțite pe toate piețele: numărul livrărilor a crescut foarte puternic în special pe piața din China, unde a fost înregistrată o rată de creștere de 18,2%. Este pentru prima dată când vânzările totale depășesc pragul de 50.000 de automobile, mai exact 51.345.

În Europa vânzările au crescut cu 3,5%. În Germania plusul s-a situat la 17,2%. În SUA vânzările au crescut doar ușor, cu 0,5%. Printre modele o impresie foarte bună a făcut micul SUV – X1. Aici vânzările au crescut cu 40%. Chiar și vânzările liniei de top, seria 7, au crescut cu aproape 30% la fix 4400 de bucăți. Directorul operațional Ian Robertson a explicat că noile modele, în special cele din seria 5, vor da în următorii ani un impuls vânzărilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rekordstart-fuer-BMW-aber-nicht-in-den-USA-article19696929.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 8