DECES SUSPECT

  • 5-format43Muncitori morți

Asociația Internațională a Muncii crește presiunea asupra Qatar. Emiratul din Golf are rolul de a îmbunătăți condițiile de muncă ale muncitorilor de pe șantierele pentru viitoarea Cupă Mondială de fotbal și răspunde printr-o “cartă a jucătorilor”.

Asociația Internațională a Muncii crește presiunea asupra emiratului din Golf, Qatar. Asociația dorește îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru aproximativ 1,4 milioane de străini, din totalul de 2 milioane de locuitori ai țării. Acestora le-ar fi interzise aproape orice drepturi fundamentale și ar fi maltratați, potrivit unui raport al unei organizații ce dorește să îl înainteze luni la Bruxelles.

În acest raport de 32 de pagini poveștile sunt documentate prin fotografii și se vorbește despre un bărbat ce conducea o cisternă. Acesta a suferit un accident în afara orașului și nu a primit îngrijiri medicale, fiind nevoit să se descurce pe cont propriu.

De asemenea, se mai vorbește despre o persoană ce asigura curățenia ce a fost aproape omorâtă de angajator, pe parcursul a doi ani de zile, cât aceasta și-a desfășurat activitatea. De asemenea, raportul mai descrie moduri în care chiar și personalul cu calificare înaltă din Occident poate avea rapid probleme cu autoritățile locale.

De mai bine de un an Organziația Internațională a Muncii conduce o companie de informare la nivel mondial împotriva Qatar-ului, țară gazdă a Cupei Mondiale din 2022. Aceasta presupune organizarea unei reforme a sistemului răspândit pe scară largă în Golf ce prevede un fel de iobăgie, în care muncitori imigranți ademeniți cu salarii atractive vin să lucreze, dar sunt înșelați și atrași într-o activitate în care sunt practic lipsiți de orice drept. Pe lângă aceasta, mulți dintre muncitori sunt obligați să renunțe la pașapoartele lor.

 

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/fussball-wm-in-katar-gewerkschaften-befuerchten-4000-tote-arbeiter/9624018.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10