“Deepwater Horizon” il costă pe BP 62 de miliarde $

RTR2YJWZ

Una dintre cele mai mari catastrofe petroliere din istorie va costa concernul BP fix 62 de miliarde de dolari, potrivit proprilor date. Însă compania va plăti semnificativ mai puțin pentru acest scandal.

Concernul britanic de energie, BP (British Petroleum), estimează costurile exploziei platformei petroliere “Deepwater Horizon” la un total de fix 62 de miliarde de dolari americani. Aceste calcule provizorii au fost efectuate de companie după ce a înregistrat succese notabile în litigiile care mai sunt încă deschise. Efectele fiscale reduc cu toate acestea factura BP la 44 de miliarde de dolari.

La explozia “Deepwater Horizon” ce a avut loc în luna aprilie 2010 în Golful Mexic, unsprezece persoane au decedat. Timp de câteva luni de la explozie, fosa de foraj nu a putut fi sigilată, iar 3,19 milioane de barili (159 litri) au ajuns în mare, potrivit estimării unei instanțe americane.

A fost cel mai mare accident din istoria producției de petrol în largul mării. Doar după patru încercări eșuate și 87 de zile inginerii au reușit să instaleze un capac de oțel peste puțul deschis și au putut stopa fluxul puternic de petrol. Peste 2000 de kilometri de coastă au fost poluate. BP a fost condamnată la amenzi gigant și trebuie să achite de asemenea proiecte mari de reecologizare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deepwater-Horizon-kostet-BP-62-Milliarden-article18198846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 81