DEFICIT NIPON

2014-04-18T031659Z-784970907-GM1EA4I0V8X01-RTRMADP-3-JAPAN-SURVEYDeficit comercial record pentru Japonia
Balanța comercială a Japoniei se scufundă încet dar sigur. Afacerile cu China nu mai merg așa cum ar vrea. În plus, politica monetară de la Tokyo își arată punctele slabe. Rezultatul este un deficit care ar putea ajunge la pragul de 100 de miliarde.

În ciuda unui yen ieftin, exporturile japoneze au slăbit. Exporturile au crescut cu 1,8%, o cifră surprinzător de scăzută, după cum a anunțat Ministerul de Finanțe de la Tokyo. Experții se așteptau la o creștere de cel puțin 6,3%.

Economia acestei națiuni exportatoare simte cu siguranță efectele încetinirii creșterii economice din China. Deoarece creșterea exporturilor către Republica Populară a scăzut la 4,3% de la 27,6% în luna februarie. Datele dezamăgitoare amplifică îngrijorările cu privire la încetinirea celei de-a treia economii a lumii, iar creșterea TVA-ului de la începutul lunii aprilie va avea cel mai probabil efectul reducerii consumului intern.

În același timp importurile au crescut surprinzător de puternic, cu 18,1%, iar deficitul în balanța comercială a anului fiscal încheiat în martie a ajuns la un nivel de aproape 97 de miliarde de euro. Aceasta a fost, de asemenea, a 21-a lună consecutivă în care Japonia a importata mai mult decât a exportat.

Motivul pentru acest deficit este, printre altele, creșterea constantă a valorii importurilor de energie, de care țara este dependentă de la dezastrul de la Fukushima în urmă cu trei ani, când centralele electrice pe bază nucleară au fost scoase din funcțiune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japan-verbucht-Rekord-Handelsdefizit-article12691466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 65 =